Κέρδη ρεκόρ 6.88 δις δολ. για το Facebook

Aντεξε στις δυσκολίες και τα προβλήματα το Facebook και είδε τα κέρδη του να ανέρχονται σε επίπεδα ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο του 2018. 

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook εξακολουθούν να αυξάνονται και το συγκεκριμένο διάστημα ανήλθαν στα 1,52 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα σκαρφάλωσαν στα 16,91 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 19% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και κατά 21% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ξεπέρασαν δε τις εκτιμήσεις, που τα ήθελαν στα 16,39 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη με άνοδο 61% έφτασαν στα 6,88 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή έκαναν άλμα 65% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά το κλείσιμο της επίσημης συνεδρίασης στη Wall Street, η μετοχή του Facebook επιδόθηκε σε ράλι με κέρδη άνω του 12% .

Ωστόσο το 2019 μπορεί να αποδειχθεί έτος μεγάλων προκλήσεων για το Facebook, καθώς θα ολοκληρώνονται ή θα επεκτείνονται έρευνες στις οποίες εμπλέκεται, αλλά και καθώς το ίδιο προβλέπει αύξηση των ετήσιων εσόδων του κατά 40% με 50%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here