Κεραμέως για αλλαγές στο Λύκειο: Νέα βάρη σε μαθητές και γονείς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πραματικά, δεν τη βρίσκει κανείς, πουθενά τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποτίθεται ότι κόπτεται για την αναβάθμιση του Λυκείου και της δημόσια παιδείας, αλλά αρνείται να αποδεχθεί όποια παρέμβαση, είτε γιατί θέλει να κάνει απλά αντιπολίτευση, είτε γιατί η ιδιωτική παιδεία την ενδιαφέρει περισσότερο από τη δημόσια.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς, η παντελής αμηχανία της και η αγωνιώδης προσπάθεια της να βρεί προβλήματα και να απορρίψει τις κυβερνητικές προτάσεις, που φέρνουν σημαντικές αλλαγές και ενισχύουν το ρόλο του Λυεκίου, όσο κι αν φοράει παρωπίδες και δεν το βλέπει.

Ετσι, μετά την παντελώς ακαταλαβίστικη και αντιφατική πρωινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter,  που από τη μία μέμφονταν τον διπλασιασμό των εξετάσεων και από την άλλη εξήγγειλε αξιολόγηση όλων παντού, ήρθε και  Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, η οποία μετά την συνάντησή της με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου από τον οποίον ενημερώθηκε για τις κυβερνητικές προτάσεις δήωσε περίπου τα ίδια.

Οτι δηλαδή, «τελικά η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά τις διπλασιάζει, βαφτίζοντάς τες “κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις”».

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η κυβέρνηση, με αυτόν τον τρόπο προσθέτει νέα βάρη σε μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους, χωρίς να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για το Λύκειο του 21ου αιώνα.

Η τομεάρχης της Ν.Δ. σημείωσε πως η ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου, προϋποθέτει πρώτα από όλα, την αξιολόγηση του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών.

«Αυτή είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να έχουμε ένα ελεύθερο, δημιουργικό σχολείο ίσων ευκαιριών, κοινωνικής κινητικότητας, ουσιαστικής μόρφωσης» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here