Κείμενο 57 βουλευτών υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κείμενο με υπογραφές 57 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της παραμονής του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου διακινείται εντός του κόμματος, επιβεβαιώνει ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο Mega εξήγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί άλλοι θέτουν ως προτεραιότητα το καλό της Ελλάδας και ως εκ τούτου, δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «τα πάει μια χαρά», δεν απορρέει από πουθενά ότι επίκεινται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ.

«Ο κ. Μεϊμαράκης προς έκπληξη όλων και παρότι ήταν γνωστές οι οργανωτικές του ικανότητες αλλά και η δυνατότητα διείσδυσής του σε όλη την παράταξη, σήκωσε το ηθικό της ΝΔ, την συσπείρωσε και αποδείχθηκε ότι είναι πάνω από κάθε προσδοκία καλός αρχηγός» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Συμπλήρωσε δε ότι έχει λάβει την εξουσιοδότηση τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την λάβει αύριο και από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να έχει «πλήρως τα δικαιώματα ενός αρχηγού».

Εκτίμησε ότι πρέπει ο Β.Μεϊμαράκης να κρατήσει την αρχηγία «μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο της κρίσης», τουλάχιστον -όπως είπε- μέχρι να κλείσει το θέμα του μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νικόλαος Δένδιας δήλωσε ότι «δεν έχουμε χρόνο να οδηγήσουμε το κόμμα αυτή την ώρα σε μια εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου».

Ο κ. Δένδιας, που υπογράφει μαζί με άλλους βουλευτές επιστολή για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος έως το 2016, πρόσθεσε πως η παρουσία Μεϊμαράκη τη δεδομένη στιγμή έχει ηρεμήσει τη ΝΔ καθώς διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως το ενωτικό του προφίλ.

Στο μεταξύ, στις 16:00 το απόγευμα συνεδριάζει από κοινού η Εκτελεστική Γραμματεία και το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here