Κεγκέρογλου: Οχι συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές

Αποκλείει το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές τον επόμενο Μάιο καθώς και σε συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεγκέρογλου κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για μαύρη προπαγάνδα και πολιτική εξαπάτηση. «Είναι «μετρ» στην γκρίζα και τη μαύρη προπαγάνδα αλλά και στην πολιτική εξαπάτηση. Όμως δεν είναι μόνο αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ήδη σε άλλο μέτωπο στο ΝΕΟΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν δημιουργήσει με τον κ. Καμμένο και προσφάτως ενισχύθηκαν και με το κόμμα ΝΕΟ, με μόνο συνδετικό κρίκο τη νομή της εξουσίας. Δεν γίνεται να είσαι σε δύο «μέτωπα» ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες», δηλώνει.

Για τις συζητήσεις και τις επαφές με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, επισημαίνει ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στην επίσκεψή της στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα εξήγησε τη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα και τη στάση της απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής. «Ο κ. Τσίπρας έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Δεν υπάρχει για μας συζήτηση για κομματικές συνεργασίες.

Την Τετάρτη στην Ευρωομάδα S&D ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα. Συνεννόηση και συνεργασίες, στη βάση της δικής μας ατζέντας, θα επιδιωχθούν με όποιες δυνάμεις έχουν τη βούληση πέρα από λαϊκισμούς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής Ευρωπαϊκής Στρατηγικής», ανέφερε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά ασκώντας δριμεία κριτική στο κυβερνών κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε δήθεν αντιδεξιό μέτωπο ενώ είναι αγκαλιά με τη μισή δεξιά ΑΝΕΛ, ΝΕΟ, κ.λπ. και η ΝΔ καλεί σε αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ενώ η «καραμανλική σκέψη και πράξη» είναι στην κυβέρνηση μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ».

Προσδιόρισε τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι «είμαστε και αντιδεξιά και αντιΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως δεν μένουμε στο «αντι». Καταθέτουμε τη δική μας πρόταση το σχέδιο, «ΕΛΛΑΔΑ» για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Οι πολίτες πρέπει αυτή τη φορά να επιλέξουν θετικά και όχι μόνο «αντί». Το αντιΣΥΡΙΖΑ και αντιδεξιά πρέπει να μετασχηματιστεί σε θετική και συνειδητή επιλογή του Κινήματος Αλλαγής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here