ΚΕΕΡΦΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες καλούν στην πλατεία Βικτωρίας σήμερα το απόγευμα στις 5 η ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού χώρου. Λίγο αργότερα, στις 6.30, ομάδες της περιοχής με εμφανείς ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις έχουν αναγγείλει ξενοφοβική συγκέντρωση μίσους στην πλατεία, φέρνοντας στον νου τα άγρια ρατσιστικά πογκρόμ της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή στις αρχές της δεκαετίας.

Με ανακοίνωσή τους, ακραία σε περιεχόμενο και σε ύφος, οι λεγόμενες Επιτροπές Κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής χρησιμοποιούν το γνωστό ακροδεξιό σχήμα που παρουσιάζει τους θύτες τάχα σαν θύματα ρατσισμού, επιτίθενται λυσσαλέα στους πρόσφυγες και τους υποστηρικτές τους και ζητούν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, «να καταργηθεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και όλα τα συναφή προγράμματα, να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ από την περιοχή, να πάψουν η Υπατη Αρμοστεία και το Solidarity Now να ασκούν πολιτική στην Αθήνα και να μας καταστρέφουν τις ζωές».

Για «ρατσιστές με το προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων”» και πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας κάνει λόγο η ΚΕΕΡΦΑ. «Οι ίδιοι συνεργάτες στα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου της Σκορδέλη και του Κασιδιάρη, εμφανίζονται ξανά ως αγανακτισμένοι κάτοικοι. Δεν ξεγελάνε κανένα και καμία!

Στις γειτονιές της Αθήνας, που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από το 2008-2013 έσπειραν τον τρόμο, με πογκρόμ, μαχαιρώματα εκατοντάδων προσφύγων, εμπρησμούς καταστημάτων και χώρων θρησκευτικής λατρείας, οι ρατσιστικές επιτροπές της ακροδεξιάς επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι, με τις πλάτες της Αστυνομίας και την κάλυψη του Μπακογιάννη.

Ο Μπακογιάννης άνοιξε την όρεξη στην ακροδεξιά και τους φασίστες, όταν έκοψε τα παγκάκια της Πλατείας Βικτωρίας για να μην κάθονται σε αυτά πρόσφυγες, μητέρες με παιδιά, θυμίζοντας την πρακτική Κακλαμάνη, ο οποίος είχε κλείσει το 2008 την Παιδική χαρά στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα για να μη μαζεύονται προσφυγίνες με τα παιδιά τους», σημειώνει η Κίνηση. Καλεί τα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές κινήσεις και τις κινήσεις αλληλεγγύης να ματαιώσουν τις ρατσιστικές συνάξεις μίσους. «Στις γειτονιές δεν χωράει ο ρατσισμός και ο φασισμός, χωράει ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη», υπογραμμίζει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here