ΚΕΕΡΦΑ: Ένοχη η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης στη Μόρια

 

Η κατάληξη της φωτιάς στη Μόρια με δύο νεκρούς, μια γυναίκα και ένα παιδί, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα με ένοχο τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή χιλιάδων κατατρεγμένων προσφύγων, με τον εγκλωβισμό στα νησιά, τα κλειστά σύνορα και τα δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη τη χώρα.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ και προσθέτει:

Δεν είναι οι μόνοι νεκροί. Πριν λίγες, ένα μικρό παιδί έλιωσε στις ρόδες ενός φορτηγού ενώ έπαιζε μέσα σε ένα χαρτόκουτο και ένας ανήλικος έχασε τη ζωή του μετά από μαχαίρωμα σε χώρο φυλασσόμενο.

Οι εγκάθετοι Δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, τροφοδοτώντας την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Την ίδια ώρα, ο Χρυσοχοϊδης στέλνει με μεταγωγικά διμοιρίες των ΜΑΤ για να δυναμώσουν την καταστολή των εξοργισμένων προσφύγων, που τους αντιμετωπίζουν απάνθρωπα, με στοίβαγμα σαν ζώα μέσα σε σκηνές και τα παιδιά τους μακρυά από τα σχολεία. Όταν δεν καταδιώκουν μωρομάνες από τις καταλήψεις στέγης στα Εξάρχεια τρέχουν να καταστείλουν τους πρόσφυγες που διαμαρτύρονται.

Είναι ώρα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να κλιμακώσει τη δράση του.

Επιτέλους, όχι άλλες Μόριες, κλείστε τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και στην ενδοχώρα και φέρτε τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις και τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Ναυλώστε τώρα καράβια για την μετακίνηση των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα αντί να στέλνετε τα ΜΑΤ με αεροπλάνα για να τος καταστείλουν. Δώστε τους άσυλο και στέγη σε σπίτια.

Ανοίξτε τα σύνορα και καταργήστε την άθλια ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που πνίγει κόσμο καθημερινά στο Αιγαίο.

Στις 12 Οκτώβρη, στη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ, στη Νομική Αθήνας οργανώνουμε την κλιμάκωση για να τσακίσουμε τη ρατσιστική δολοφονική πολιτική της ΝΔ που ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here