ΚΕΔΕ: Ευθύνες στον Διοικητή του ΙΚΑ για καταστροφές, θύματα και πλημμύρες!

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ευθύνες προσωπικά στον Διοικητή του ΙΚΑ Διον. Καλαματιανό, επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες που στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές.

Οπως αναφέρει η ΚΕΔΕ, οι ανθρώπινες ζωές πιθανόν εάν οι πόλεις μας διέθεταν την αντιπλημμυρική προστασία που χρειάζεται και έαν είχαν εκτελεστεί έγκαιρα έργα που σταμάτησαν, εξ αιτίας της εμμονής, όπως αναφέρει του κ. Διοικητή του ΙΚΑ, να αρνείται να συμμορφωθεί με σχετική διάταξη νόμου και να χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα σε Δήμους, προκειμένου να συνεχισθούν αντιπλημμυρικά έργα κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

Η ΚΕΔΕ καλεί τον υπουργό να αναλάβει δράση για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα αφού ο κ. Διοικητής του ΙΚΑ αρνείται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σε όλη τη χώρα τα τελευταία 24ωρα γίναμε μάρτυρες σημαντικών καταστροφών από την κακοκαιρία, ενώ εξαιτίας αυτών των φαινομένων χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές.

Αυτές οι ανθρώπινες απώλειες πιθανόν να είχαν αποφευχθεί, αν οι πόλεις μας διέθεταν την αντιπλημμυρική προστασία που χρειάζεται.

Αν είχαν εκτελεστεί έγκαιρα έργα που σήμερα έχουν σταματήσει, εξαιτίας της εμμονής του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Καλαματιανού Διονυσίου να  αρνείται να συμμορφωθεί με σχετική διάταξη νόμου και να χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα σε Δήμους, προκειμένου να συνεχισθούν αντιπλημμυρικά έργα κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

Αποτέλεσμα αυτής της εμμονής είναι η απένταξη σχετικών υδραυλικών έργων με άμεσο κίνδυνο νέων καταστροφών από επερχόμενες πλημμύρες.

Καλούμε άμεσα τον κ. Καλαματιανό να εφαρμόσει το νόμο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Κι αν ο ίδιος δεν συμμορφωθεί, να αναλάβει ο αρμόδιος Υπουργός να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι την ευθύνη των αποφάσεων τους

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here