ΚΕΔΕ: Ψεύδεται ο Μπαλτάς, απλήρωτες οι καθαρίστριες

Απλήρωτες παραμένουν οι καθαρίστριες των σχολείων , αναφέρει η ΚΕΔΕ και χαρακτηρίζει αναληθή και ανακριβή  τα όσα δηλωσε ο υπουργός παιδείας Αρ.Μπαλτάς  για το ζήτημα αυτό,  μιλώντας στο  MEGA.

Με ανακοίνωσή της  υπό τον τίλο » Τα ψέματα Μπαλτά και η αλήθεια για την πληρωμή των σχολικών  καθαριστριών» η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επισημαίνει τα εξής για το ζήτημα της πληρωμής των σχολικών καθαριστριών:

1. Ο μισθός των σχολικών καθαριστριών καταβάλλεται από το υπουργείο Παιδείας, μέσα από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Σήμερα, 14 Μαΐου 2015, μέσα από το ΕΙΝ έχουν διατεθεί τα χρήματα με τα οποία έχει πληρωθεί και η μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2015. Καμία καταβολή χρηματοδότησης δεν έχει υπάρξει για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες.

2. Τα χρήματα που αφορούν τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών δεν “περνούν” από το ταμείο του κάθε δήμου, αλλά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό λογαριασμό που διαθέτει κάθε Σχολική Επιτροπή για το σκοπό αυτό. Πρόκειται δηλαδή για εξειδικευμένη πίστωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν άλλο σκοπό, παρά μόνον για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών.

Και προσθέτει: Με βάση τα παραπάνω, τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών έχουν καταβληθεί από το υπουργείο Παιδείας και για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτες, ευθύνονται οι δήμοι που τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς, είναι παντελώς αναληθή.

Ο κ. Μπαλτάς είτε δεν είναι σωστά ενημερωμένος από τους συνεργάτες του είτε εσκεμμένα παραποιεί την αλήθεια και προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στους δήμους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here