ΚΕΔΕ: Ανυπαρξία σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού επιτείνει το πρόβλημα

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Eξαιτίας της ουσιαστικής ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού από πλευράς κυβέρνησης, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, τόνισε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δυο μερών, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Η αντιπροσωπεία της Αυτοδιοίκησης αποτελείτο από το προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. και δημάρχους από νησιωτικούς και παραμεθόριους δήμους της χώρας. Επισκέφθηκε τον κ. Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που δημιουργεί στους νησιωτικούς και παραμεθόριους δήμους που αποτελούν χώρους πρώτης υποδοχής, η μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα η Αυτοδιοίκηση . Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησε εύλογες τις ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Στη συνάντηση, εκτός του προέδρου της ΚΕΔΕ, παρέστησαν οι αντιπρόεδροί της Δ. Καφαντάρης, Γ. Καραγιάννης και Γ. Μουράτογλου, καθώς και οι δήμαρχοι Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Εμμανουήλ Βουρνούς (Χίου), Μιχάλης Αγγελόπουλος (Σάμου), Ιωάννης Γαλούζης (Καλύμνου), Μιχάλης Κόλιας (Λέρου), Γεώργιος Κυρίτσης (Κω), Φώτιος Χατζηδιάκος (Ρόδου), Χρήστος Γκουντενούδης (Παιονίας), καθώς και ο αντιδήμαρχος Οινουσσών Μ. Μαγγανάς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here