Και στην Ελλάδα κρούσμα σαλμονέλας από βρεφικό γάλα της Lactalis

Κρούσμα σαλμονέλας που συνδέεται με βρεφικό γάλα της εταιρίας Lactalis  καταγράφηκε και στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλαδή  όταν ξέσπασε το συγκεκριμένο διατροφικό σκάνδαλο και η εταιρεία απέσυρε πολλές παρτίδες των προϊόντων της.

Οσον αφορά στο Ελληνόπουλο, είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Η γαλλική εταιρεία πάντως αποσύρει τώρα και άλλες παρτίδες,  ανεξαρτήτως ημερομηνιας παραγωγής. Ουσιαστικά αποσύρει όλες όσες παρήχθησαν σε συγκεκριμένο εργοστάσιο της Κραόν.

«Η Lactalis θα ανακαλέσει όλα τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Κραόν –όποτε και αν παρασκευάστηκαν– απ’ όλα τα σημεία πώλησής τους, ιδίως από τα μεγάλα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία», είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομιας Μπρουνό Λε Μερ σε συνέντευξη Τύπου.»Ζήτησα από τον πρόεδρο της Lactalis να επιδείξει ο όμιλος μεγαλύτερη διαφάνεια γιατί πιστεύω ότι η διαφάνεια είναι μια εγγύηση εμπιστοσύνης για τους καταναλωτές και για όλους τους Γάλλους».

«Ο πρόεδρος της Lactalis θα ανακοινώσει δημοσίως τα αίτια της μόλυνσης του γάλακτος από σαλμονέλα μόλις αυτά γίνουν γνωστά», είπε ο Λε Μερ. «Κατόπιν η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες επενδύσεις στη μονάδα της Κραόν για να διασφαλίσει την υγειονομική ασφάλεια του χώρου και να μην επαναληφθούν τέτοιες μολύνσεις».

Το θέμα διερευνάται και ποινικά

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here