Και σε τροχαία μαζικοί θάνατοι μεταναστών -23 νεκροί στη Λιβύη από τους 250 που ειχαν στοιβάξει σε φορτηγό

Τροχαίο δυστύχημα αποκάλυψε αλλη μια πτυχή του δράματος Αφρικανών που παλευουν να φτάσουν στην Ευρώπη μέ όλα τα διαθέσιμα μέσα:τους στοβάζουν κατά εκατοντάδες σε φροτηγά αυτοκίνητα για να τους φέρουν στα παράλια της Αφρικής και απο εκεί να επιβιβαστουν σε πλωτά μέσα. Στο προχτεσινό τροχαίο κατά τη σύγκρουση και ανατροπή φορτηγού αυτοκινήτου, σκοτώθηκαν 20 άτομα.

Το φορτηγό μετέφερε πιθανόν και 250 μετανάστες και πρόσφυγες στην Μπάνι Ουάλιντ, μια κωμόπολη 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης. Ανατράπηκε σε απόσταση 60 χλμ. από τον προορισμό του. Οι περισσότεροι από τους 250 ανθρώπους, προέρχονταν από τη Σομαλία και την Ερυθραία. Εκτός από τους 23 νεκρους (μεταξυ των οποίων ένα παιδί), άλλοι 124 τραυματστίστηκαν με τους 78 να ειναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η Μπάνι Ουάλιντ αποτελεί σημείο διέλευσης των μεταναστών που προέρχονται κυρίς από την υποσαχάρια Αφρική αλλά και από ανατολικές περιοχές.

Είναι άγνωστος ο αριθμός των μεταναστών που επειδή δεν μπορεί να πληρώσει μεσάζοντες και φορτηγά πεθαίνει στην προσπάθειά του να διασχίσει με δικά του μέσα ή και πεζη την έρημο Σαχάρα…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here