Και δεύτερος νέος άνθρωπος νεκρός σε φυλακή -αυτοκτόνησε

Ενας 33χρονος κρατουμενος χρησιμοποίησε το σεντόνι του ως θηλιά και αυτοκτόνησε στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. Tο άψυχο σώμα του βρήκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος της βάρδιας στις 4.30 σήμερα τα χαράματα.

Στις φυλακές έσπευσε ιατροδικαστής για την πρώτη αυτοψία ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή. Τα αίτια που ώθησαν τον 33χρονο στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν για την ώρα διευκρινιστεί, ούτε αν τον παρακολουθούσε ειδικός αν ανήκε σε ομάδα υψηλου κινδύνου (π.χ. αν είχε κατάθλιψη)

Προ διημέρου πέθανε ένα νέο παιδί 26 ετών στις φυλακές από οδοντιατρικό απόστημα που δε  περιποιήθηκε κανένας ειδικός  και «απλώθηκε» με πύο σε όλη τη γνάθω αλλά πιθανόν και σε περιοχή του εγκεφάλου. Ο νεαρός κρατουμενος είχε διαμαρτηρηθεί απο πολλές ημέρες και τελικά δυο μέρες προτού πεθάνει,  επειδή επιδεινώθηκε πολύ η κατάστασή του  τον μετήγαγαν από τις φυλακές Μαλανδρίνου (που δεν έχουν οδοντίατρο) στις φυλακές της Λάρισας -όμως ηταν πια αργά  Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός στο κελλί του

Σύμφωνα με τη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων, «νεκρός βρέθηκε χθες ο κρατούμενος Μαλτέζος Σώζος, 26 ετών, της φυλακής Μαλανδρίνου. Είχε πρόβλημα με ένα δόντι που τον ενοχλούσε, πολύ καιρό με αποτέλεσμα να μαζέψει πύον και να πρηστεί σχεδόν σε όλο το πρόσωπο. Ο ίδιος επανειλημμένα ζητούσε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο διότι η φυλακή του Μαλαδρίνου όπου βρισκόταν δεν είχε οδοντίατρο. Καθώς το πρόβλημα του χειροτέρεψε, τον μετάφεραν τις τελευταίες δύο μέρες στις φυλακές της Λάρισας, όπου βρέθηκε νεκρός χθες από τους συγκρατούμενούς του»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ειναι εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης και παρήγγειλε σήμερα εισαγγελική έρευνα. Επίσης, ζητήθηκε επίσπευση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ως προς το ιατρικό σκέλος το υπουργείο ανεπισήμως αναφέρει ότι από μέρες όντως ο  26χρονος Μαλτέζος Σώζος παραπονέθηκε για έντονο πονόδοντο. Αρχικά ακολουθήθηκε συντηρητική αγωγή με παυσίπονα. Στις 29 Ιανουαρίου μεταφέρεθηκε στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας όπου τον είδε οδοντίατρο και αυτός έκρινε ότι έπρεπε να τον αναλάβει γναθωχειρουργός. Το μεσημέρι της 31ης Ιανουαρίου, κλείστηκε ραντεβού με γναθωχειρουργό στη Λάρισα για τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας, αλλά την Παρασκευή  εντοπίστηκε νεκρός στον κελί του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here