Και 5η συνοικία της Ράκκα απελευθέρωσαν οι Κούρδοι της Συρίας-Υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα για τον ISIS-Εκατοντάδες νεκροί τζιχαντιστές

Aλλη μιά συνοικία της Ράκκα, την al-Baitara, απελευθέρωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες ηγούνται οι κούρδοι της Συρίας. Υποστηριζόμενες από αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ, οι Κούρδοι κατάφεραν μετά από σκληρές μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες μαχητές του ΙSIS  να απελευθερώσουν την πέμπτη συνοικία της τε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους.

Πάνω από τη Ράκκα πετούν ελικόπτερα απάτσι των ΗΠΑ ενώ στο έδαφος οι συριακές δυνάμεις δίνουν σκληρό αγώνα με τους τζιχαντιστές.

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Habun Osman επιβεβαίωσε στο ARA News, την απελευθέρωση της al Baitara ενώ όπως είπε συνεχίζονται οι μάχες σε άλλες δύο συνοικίες τη Hatin and την Qadisiya, στη Δυτική Ράκκα.

Εκτός της Al-Baitara μέσα σε τελευταίες 10 μέρες έχουν απελευθερωθεί οι συνοικίες al-Mishlab, al-Sabahiya, al-Romaniya, and Sinaa της πόλης.

Η ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, επιβεβαίωσε επίσης ότι από τις 6 Ιουνίου, που ξεκίνησε η επιχείρηση Ράκκα, έχουν σκοτωθεί 312 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη πόλη.

Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του, συνεχίζουν να προχωρούν στην ανατολική επαρχία της Χομς προσεγγίζοντας την επαρχία Ντεΐρ Εζόρ, όπου παραμένει αποκλεισμένη από το 2014, η πρωτεύουσα της επαρχίας.

Ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει από τον ISIS 112 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους μόλις τις τελευταίες 24 ώρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here