Κατσέλη: Το αργότερο ως τις αρχές του 2016 η άρση των capital control

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

 

Tο αργότερο ως τις αρχές του 2016 θα έχουν αρθεί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί (capital control) εκτίμησε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της στη συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. 

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι είναι κομβικής σημασίας η επαναφορά των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, καθώς από το 2008 έως το 2015 έφυγαν καταθέσεις 118 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τον πτωχευτικό κώδικα και άλλα θέματα της αρμοδιότητά της.

Υπογράμμισε πως μέσα στη ανακεφαλαιοποίηση δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων ανεξαρτήτως ποσού. Σημείωσε πως ο στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του 2015, γιατί, όπως διευκρίνισε, υπάρχει δέσμευση στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Αναλύοντας το ίδιο θέμα, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι όλες οι τράπεζες θα καλύψουν το «χάσμα» που μπορεί να παρουσιαστεί, θα βγουν στις αγορές και το ποσό που δεν θα καλυφθεί κατ’αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί από το ΤΧΣ.

Οπότε, συμπλήρωσε η κ. Κατσέλη, ζητούμενο είναι «με δεδομένο ότι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα, να περάσει η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here