Κατσέλη: «Μία στάση πληρωμών της χώρας θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες»

ΦΩΤΟ : EUROKINISSI ( Κ.ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

«Δε μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης. Πιστεύω πως οι συνέπειες για τη  ευρωζώνη θα ήταν πολύ σοβαρές». Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC  εξέφρασε την εκτίμηση  ότι «θα βρεθεί» μία συμφωνία με τους πιστωτές (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προκειμένου να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών της χώρας, προειδοποιώντας για «πολύ σοβαρές συνέπειες» που θα είχε ένα αντίθετο σενάριο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρυχθεί αφερέγγυα, θα υπάρξουν συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα, όμως νομίζω πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και πως θα βρεθεί μία συμφωνία» δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το BBC.

Αν οι αγορές αντιλαμβάνονταν ότι η απόφαση να ενταχθεί μία χώρα στην ευρωζώνη δεν είναι αμετάκλητη και πως, για μερικά δισεκατομμύρια ( σ.σ ευρώ)  μπορείτε να την ακυρώσετε και μία κυβέρνηση να κηρυχθεί αφερέγγυα, τότε θα υπήρχαν κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον του επόμενου μέλους της ευρωζώνης σε θέση αδυναμίας ή εναντίον του ευρώ» σημείωσε.

«Θα ήταν τρελό να εισέλθουμε, για μία διαφορά δύο ή τριών δισεκατομμυρίων, σε αυτά τα ταραγμένα νερά και να πάρουμε τέτοια ρίσκα για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα» επέμεινε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γυρνα στο ανδρο της κλεφτοσυμμοριας του Πασοκ γιατ εδω που ηλθες κι εκει που σ εβαλαν λερωνεις Μιασματα του κερατα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here