Κατρούγκαλος: Η Ν.Δ. εξακολουθεί να μην ανοίγει τα χαρτιά της για τη συνταγματική αναθεώρηση

Η Ν.Δ. εξακολουθεί να μην ανοίγει τα χαρτιά της για τη συνταγματική αναθεώρηση, παρά τη σχετική πρόκληση και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, επισημαίνει στην «Αυγή» ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης σημειώνει ότι δεν περιμένει συναίνεση της Ν.Δ. σε θέματα στα οποία «μας χωρίζουν βαθιές ιδεολογικές διαφορές», υπογραμμίζει όμως ότι η άρνηση της Ν.Δ. να συνεργαστεί σε «υπερώριμες δημοκρατικές και εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις» δείχνει «πόσο υποκριτική είναι η ρητορική περί, δήθεν, εκσυγχρονισμού της».

Επιπλέον τονίζει ότι η επιμονή της Ν.Δ. να υποστηρίζει, παρά τις αντίθετες αποφάσεις ανώτατων διαστηρίων, ότι η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση των προτάσεων της προτείνουσας «εργαλειοποιεί το σύνταγμα για λόγους πολιτικού τακτικισμού». Αποδίδει την επιλογή της Ν.Δ. για fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης σε αυτόν τον τακτικισμό «ιδίως ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου».

Όσον αφορά την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. δημαγωγεί, παραπληροφορεί και συκοφαντεί στο συγκεκριμένο θέμα» και σημειώνει ότι η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει το δικαίωμα ψήφου των απόδημων Ελλήνων «με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς, όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Γαλλία».

Ο Γ. Κατρούγκαλος τονίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των απόδημων Ελλήνων να μην προσμετρώνται στο γενικό αποτέλεσμα της Επικράτειας «ικανοποιεί την ανάγκη πολιτικής έκφρασης των αποδήμων, αλλά και εξασφαλίζει την μη αλλοίωση του χαρακτήρα του εκλογικού σώματος», ενώ «είναι σύμφωνη με τις κατευθύνσεις της Επιτροπής της Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here