Κατρούγκαλος για σύμβουλο εθνικής ασφάλειας: Πρωτοφανής προχειρότητα Μητσοτάκη

Την κατάθεση -εκ νέου- πρότασης νόμου για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προαναγγέλλει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, με αφορμή τη σύσταση θέσης Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, που σημειώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη καταθέσει σχετική πρόταση η οποία δεν ψηφίστηκε λόγω των πρόωρων εκλογών, εκτιμά ότι η δημιουργία θέσης Συμβούλου χωρίς την προηγούμενη θεσμοθέτηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αποτελεί «παγκόσμια πρωτοτυπία και πρωτοφανή προχειρότητα».

Σημειώνει, δε, ότι «στο σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος, που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί, προβλέπεται απλώς ότι στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού θα συσταθεί παρόμοιο γραφείο διοικητικής υποστήριξης ενός οργάνου που ακόμη δεν υπάρχει, εφόσον ο Πρωθυπουργός από πουθενά δεν έχει νομοθετική εξουσιοδότηση για να το συστήσει».

Μέχρι τη συγκρότηση του αναγκαίου αυτού νέου θεσμού, «καλούμε την κυβέρνηση να μην προχειρολογεί επί τόσο σοβαρών θεμάτων όπως είναι η εθνική ασφάλεια της χώρας» αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here