Γ. Κατρούγκαλος: Τσακαλώτος και Σταθάκης τον πρώτο λόγο στη διαπραγμάτευση

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευθεί με όλους τους θεσμούς αλλά αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει σωστά αυτή η  διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο υπουργός Εργασίας όταν ρωτήθηκε «αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο», απάντησε ότι «θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε».

Είπε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν».

«Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία και μετά να δούμε ανάλογα με τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ πιστεύω και εξακολουθώ να θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθεί, αν όχι η ιδεολογική ενότητα τουλάχιστον ένα κοινό βάδισμα των διαφορετικών τάσεων» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια πολύ δύσκολη πολιτική εξίσωση που πρέπει να κάνουμε. Καταγράφηκε μια σαφής βούληση του ελληνικού λαού που ζητάει από την κυβέρνηση να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονταν και μετά εκδηλώθηκε το οικονομικό πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών.

» Με κλειστές τις τράπεζες δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Ορθά λοιπόν ο πρωθυπουργός ως εθνικός ηγέτης, πήρε το βάρος του συμβιβασμού. Ακριβώς γιατί εναλλακτική λύση θα κατέστρεφε τη χώρα. Και τώρα πρέπει να δούμε πώς θα καταφέρουμε δύο εντελώς ασύμβατα πράγματα, την εντολή που λέει ‘μην εφαρμόζετε μέτρα μνημονιακά’, να την συνδυάσουμε με την αναγκαστική συμφωνία που θα κάνουμε που θα περιλαμβάνει τέτοια μέτρα».

«Δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση»

Ο κ. Κατρούγκαλος επέμεινε λέγοντας πως ο πρωθυπουργός και ήπιε το πικρό ποτήρι και θα εξακολουθεί να κυβερνά με αριστερή εντολή. «Ξέρετε εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε αριστερή παρένθεση. Δεν θέλουμε να επιστρέψει ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης στα υπουργεία. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Να κυβερνάμε εμείς σα να είμαστε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Γεωργιάδης. Ως εκ τούτου όσοι ονειρεύονται αυτό να το ξεχάσουν. Εμείς είμαστε άλλο κόμμα».

«

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here