Γ.Κατρούγκαλος: Οχι στη σύνταξη – φιλοδώρημα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Απολύτως φανταστικό χαρακτήρισε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο η ανώτατη σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 600 ευρώ.

 

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104,9», ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την έκπληξή του για το δημοσίευμα και υποστήριξε ότι η επιτροπή  που έχει συγκροτήσε δεν έχει καταλήξει στις τελικές της θέσεις αλλά σε κάθε περίπτωση η σύνταξη δεν θα είναι φιλοδώρημα.

«Έχω συγκροτήσει επιιτροπή για αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, πολύ περισσότερο σε τέτοια τερατώδη πράγματα, όπως πρόταση για 600 ευρώ ανώτατη σύνταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος. «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού» επισήμανε, «προβλέπει η σύνταξη να μην είναι σύνταξη – φιλοδώρημα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως υπουργού, η εθνική σύνταξη θα είναι ίδια για όλους, θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και πάνω σε αυτήν θα προστίθεται η κύρια σύνταξη, που θα είναι συνάρτηση των εισφορών και του εργασιακού βίου του κάθε εργαζόμενου. «Το δημοσίευμα αναφέρεται ακριβώς στα αντίθετα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Στην Ελλάδα οι συνταξιούχοι δεν συντηρούν μονάχα τον εαυτό τους, αλλά τα άνεργα παιδιά τους και εγγόνια τους. Για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια εθνική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος» τόνισε ο τέως υπουργός Εργασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here