Κατρούγκαλος: Δεν αποκλείεται εμπλοκή στη διαπραγμάτευση

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

H κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί περαιτέρω μείωση των 384 ευρώ της Εθνικής Σύνταξης ούτε να ανεβάσει το όριο των 15 ετών για τη χορήγησή της, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος , ο οποίος όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό.

Μιλώντας στον Σκάι σήμερα Σάββατο, ο υπουργός ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή αλλά οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τους κοροϊδεύει και δεν παίζει πελατειακά παιχνίδια όπως οι προηγούμενοι με την «μαϊμού» -όπως ανέφερε- ενοποίηση των Ταμείων. Σημείωσε επίσης πως η τρόικα γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξέρει να λέει «όχι».

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης δεν θα παίρνουν την Εθνική Σύνταξη, αλλά ένα προνοιακό επίδομα που θα κυμαίνεται κοντά στα 360 ευρώ.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «θα μπει κόφτης στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών πάνω από ένα όριο, ώστε το άθροισμα ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών να μην είναι εξοντωτικό». Επανέλαβε, δε, πως ότι προβλέπεται για τους αγρότες θα ισχύσει και για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα είναι δίκαιο υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που έχει την εργασία του να παραμείνει και να πάρει μεγαλύτερη σύ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here