Κατρακύλα χωρίς τέλος – Δυο κορίτσια σκοτώνουν τα μωρά τους, αστεγος σκοτώνει συμβία επειδή του λέρωσε τα σεντόνια

Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες ειδήσεων που θα θέλαμε να μην είχαμε γράψει ή διαβάσει ποτέ

*Η ευήθης σπουδάστρια που πέταξε το μωρό στον ακάλυπτο,

*μια βδομάδα μετά η 19χρονη που το έπνιξε και το πέταξε στα σκουπίδια,

*ο κοκαϊνομανής που σκότωσε μπροστά στο παιδί τους ένα ζευγάρι για 1.000.000 ευρώ που ονειρευόταν στις παρακρουσεις του ότι είχαν κρυμμένο,  παρέα με άλλους τρεις που δεν προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν

*οι γιατροί που βαρέθηκαν να κάνουν αξονικη σε ένα 10χρονο αγοράκι που τελικά πέθανε απο κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,

*ο παράφρων που σκότωσε τη μητέρα του και έμεινε 3 μέρες δίπλα στο νεκρό σώμα της

*ο άστεγος που σκότωσε στο ξύλο μια 40χρονη άστεγη επειδή του λέρωσε τα σεντόνια

Ο 50άρης άστεγος, μέσα στην παντελή εγκατάλειψη και μοναξιά, ζώντας χωρίς ρεύμα και νερό, σε ένα σραβαλιασμένο τροχόσπιτο (άλλοι στο δρόμο), άνθρωπος  ψυχικά διαταραγμένος που έμεινε αφρόντιστος σαν τους άλλους,  ξεσπά όλη τη συσσρωρευμένη απόρριψη και δυστυχία του στον πιο αδύναμο -στην άστεγη γυναίκα. Οπως οι αφρόντιστες νεαρές ξέσπασαν στα νεογένητά τους. Οπως ο νεαρός που αφρόντιστος κι αυτός ξέσπασε στη μάνα του.

Ο άστεγος, σε μια αλάνα στο Σχιστό, νευρίασε που του λέρωσε -λέει- τα σεντόνια η 40χρονη «φιλοξενουμενή» του και την έσπασε στο ξύλο. Την πέταξε νεκρή στις καλαμιές. Ζουσαν και οι δύο από συσσίτια. Την άτυχη 40χρονη τη γνώρισε πριν από μόλις 3-4 μέρες και εκείνη χάρηκε που θα είχε κρεβάτι σε τροχόσπιτο.

Την δολοφονία της, την παραδέχτηκε σε έναν άλλον άστεγο ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία και όταν άντρες της Ασφάλειας πήγαν στο σημείο εντόπισαν τον δράστη στο τροχόσπιτο να κάθεται σε ένα σημείο και να μονολογεί ασυναρτησίες.

Αμέσως τον προσήγαγαν και λίγο αργότερα παραδέχτηκε στους αστυνομικούς την πράξη του και μάλιστα υπέδειξε ο ίδιος που βρισκόταν το πτώμα της, το οποίο το μετέφερε από το τροχόσπιτο σε διπλανό χώρο με καλαμιές και σκέπασε το σώμα της με κλαδιά.

Το σώμα της  ήταν γεμάτη μώλωπες που φανερώνουν ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Πιθανόν -λένε- να ήθελε ερωτικές περιπτύξεις και εκείνη να αρνήθηκε, οπότε την σκότωσε στο ξύλο. Αγριότητα. Αλλά κι αυτός ψυχικά διαταραγμένος.

Είναι τυχαίο που 1-2 χρόνια τώρα ακούμε όλο και περισσότερα εγκλήματα από ψυχικά διαταραγμένους; Οχι βέβαια. Παλιά όλο και κάποιος είχε το κουράγιο να τους παρέχει ανάσες ανθρωπιάς και στοιχειώδους φροντίδας.  Ενας συγγενής έδινε χαρτζιλίκι, άλλος τον πήγαινε στο γιατρό, άλλος κοίταζε να παίρνει τα φάρμακά του. Τώρα……….

Ειδήσεις που ξεγυμνώνουν το έλλειμμα και την πενία όλης της διαλυμένης (οικονομικά και συναισθηματικά, και ιδεολογικά) κοινωνίας μας,  η οποία στο στάδιο πλέον του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»,  δεν μπορεί να φροντίσει ούτε υλικά ουτε ψυχικά εκείνους που ειναι πιο ευάλωτοι από όλους και γίνονται αργά ή γρήγορα θύματα ή θύτες.

Παραδομένοι σε survivor που δεν επιβιώνουν  και σε eurovision όπου το ευρωπαϊκό όραμα είναι μια ευτραφής Ισραηλινή που πανηγυρίζει τη μέρα που σκοτώνονται 38 Παλαιστίνιοι «επειδήτο Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά του», σε μάστερ σεφ για ένα μενού γεμάτο πίκρα, σε επαναλήψεις θλιβερών σίριαλ, κλεισμένοι οι πιο πολλοί στα σπίτια, μετρώντας και το εικοσάρικο επειδή θα έρθει η ΔΕΗ, δεν έχουμε πια δυνάμεις να σηκώσουμε όχι τον διπλανό μας, μα ούτε τον εαυτό μας τον ίδιο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here