Κατολισθήσεις στην Ηλεία – Εκκενώθηκαν σπίτια – «Βούλιαξε» η άσφαλτος

Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία μετά τη μεγάλη κατολίσθηση βράχων που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr το απόγευμα του Σαββάτου, μεγάλοι βράχοι κύλησαν από την πλαγιά και απειλήθηκαν δύο σπίτια. Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο κατοικιων, ενώ το φαινομενο παρακολουθείται μήπως και είναι ακόαμ εν εξελίξει.

Οι κάτοικοι των δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν έως ότου εξεταστεί η κατάσταση στον οικισμό, από γεωλόγους που ήδη έχουν ενημερωθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ  στη Λυνίσταινα

Οι έντονες βροχοπτώσεις ειχαν σαν αποτέλεσμα να βουλιάξει η άσφαλτος στην είσοδο του χωριού Λυνισταινα, οπότε διεκόπη η κυκλοφορία  από και προς τη Νέα Φιγαλέια αλλά και αντίστροφα από τη Νέα Φιγαλεία προς την Ανδρίτσαινα.

Ο δρόμος, που έχει υποχωρήσει σε κάποια σημεία ακόμα και 2 μέτρα, δεν επέτρεπε ούτε τη διέλευση πεζών  και συνεχίζει να βουλιάζει. Συνεργεία με μηχανήματα έργων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων έφτασαν στο σημείο με σκοπό να δώσουν έστω και προσωρινά με επιχωματώσεις μια λύση ώστε να μπορούν να κινούνται οι πολίτες αλλά και τα οχήματα μεταφοράς βασικών αγαθών, όπως ψωμιού και άλλων τροφίμων

Lunistaina2

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων αλλά και του τοπικού συλλόγου, όλοι γνώριζαν εδώ και 4 χρόνια πως ο δρόμος θα υποχωρούσε κάποια μέρα, όμως επειδή ο δρόμος είναι δημοτικός τα κονδύλια δεν προέρχονται απο την περιφέρεια κα ο δήμος δεν έχει χρήματα για να τον συντηρήσει

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here