Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο Μπραντ Πιτ

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ο αστέρας του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ, καθώς χθες, Παρασκευή, κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του ιδρύματος «Make It Right Foundation», που ίδρυσε με σκοπό την ανοικοδόμηση της Νέας Ορλεάνης μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

Ο λόγος είναι ότι όπως καταγγέλλουν οι δύο ενάγοντες κάτοικοι της συνοικίας Lower Ninth Ward είναι ότι τους πούλησε «ελαττωματικά σπίτια». Επίσης κάνουν λόγο για «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», «παραβίαση του συμβολαίου» και «απάτη».

Το «Make It Right Foundation» ιδρύθηκε το 2007 με αποστολή να κατασκευάσει 150 καλά σχεδιασμένα, ενεργειακά και προσιτά στην τιμή σπίτια, στη συνοικία Lower Ninth Ward που επλήγη περισσότερο απ’ τον τυφώνα. Μέχρι το 2016 η ομάδα ανέφερε ότι είχε ξοδέψει 26,8 εκατ. δολάρια για να χτίσει 109 σπίτια.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το ίδρυμα «Make It Right» είχε αναγνωρίσει μια σειρά θεμάτων που σχετίζονταν με τα κατασκευαστικά υλικά και το σχέδιο των σπιτιών που απαιτούσαν σημαντικές επιδιορθώσεις, αλλά η οργάνωση ποτέ δεν ειδοποίησε τους ιδιοκτήτες.

Αν και οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα στα σπίτια τους ήδη απ’ το 2013 βασίστηκαν στις διαβεβαιώσεις του ιδρύματος πως θα προχωρούσε στις απαραίτητες εργασίες επιδιόρθωσης, σημειώνει ακόμη η μηνυτήρια αναφορά.

«Παρόλο που οι κάτοικοι είναι ευγνώμονες στον Μπραντ Πιτ αναγκάστηκαν να υποβάλουν μήνυση επειδή το «Make It Right Foundation» κατασκεύασε σπίτια χαμηλών προδιαγραφών που φθείρονται με ραγδαίους ρυθμούς ενώ οι ιδιοκτήτες είναι δέσμιοι δανείων για ακίνητα που έχουν χάσει την αξία τους», δήλωσε στο NBC News ο Ρον Όστιν, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατοίκους.

«Οι ιδιοκτήτες είναι βαθιά ανήσυχοι ότι τα σπίτια τους, που πάσχουν από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, δεν θα αντέξουν όσο τα δάνεια τους», τονίζει ακόμη η μηνυτήρια αναφορά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση απ’ την πλευρά του ηθοποιού ούτε του ιδρύματος, σύμφωνα με το NBC News.

Το ίδρυμα του Μπραντ Πιτ έχει απασχολήσει και πάλι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την κατάσταση των σπιτιών. Ένα απ’ αυτά μάλιστα κρίθηκε κατεδαφιστέο τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με κατοίκους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here