Αρχική Pressroom Κοινωνία Κάτι δεν λένε καλά Χαρδαλιάς-Τσιόδρας: Σε καραντίνα 250 κάτοικοι στα χωριά Ζουμπούλι...

Κάτι δεν λένε καλά Χαρδαλιάς-Τσιόδρας: Σε καραντίνα 250 κάτοικοι στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι Ξάνθης-Δεν ανακοίνωσαν όμως πόσα κρούσματα βρέθηκαν εκεί

Ερωτηματικά γεννά η τακτική του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά αλλά και του υπεύθυνου για τον κορωνοϊό στο Υπ.Υγείας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σ. Τσιόδρα.  Σήμερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα, τα 150 των οποίων στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι, και μίλησε αόριστα για πολλά κρούσματα σε δύο οικισμούς στη Ξάνθη.

Η φράση του αυτή, προκάλεσε απορίες για το τι σημαίνει πολλά καθώς και επίσης για το ποιά χωριά ήταν αυτά.

Αργότερα έγινε γνωστό, ότι τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα για 14 μέρες, από σήμερα 21-4-2020 στις 20.00 έως τις 4-5-2020 στις 20.00, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας,οι οικισμοί Ζουμπούλι και Αρναούτι στης κοινότητας Μύκης Ξάνθης.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVΙD-19, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, οι κάτοικοι θα παραμένουν στα σπίτια τους και απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός των δύο οικισμών, ενώ το μέτρο της απαγόρευσης θα επιβληθεί από την Αστυνομία.

Στα δύο χωριά, όπου διαμένουν 250 κάτοικο, λαμβάνεται μέριμνα από τον δήμο Μύκης και την Περιφέρεια για την προμήθεια όλων των απαραίτητων αγαθών και την εξυπηρέτηση όσων πολιτών χρήζουν βοηθείας, καθώς και για τις απαραίτητες εργασίες των κτηνοτρόφων και αγροτών, ενώ σε επιφυλακή θα είναι και η Πυροσβεστική για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την υλοποίηση της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους Δημόσιας Υγείας στους παραπάνω οικισμούς, δρομολογούνται τα εξής μέτρα:

• Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση μετακίνησης εκτός των διοικητικών ορίων των ως άνω οικισμών.

• Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των δύο οικισμών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

• Λήψη μέριμνας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ξάνθης της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Μύκης για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των κτηνοτρόφων των οικισμών, στo πλαίσιο της προστασίας και παρακολούθησης της υγείας και καθημερινής φροντίδας των ζώων, αλλά και για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών, στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών δραστηριοτήτων.

• Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί προς το Δήμο Μύκης.

• Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού και της προσωρινής άρσης της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων εκτός των διοικητικών ορίων των οικισμών Ζουμπούλι και Αρναούτι.

• Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here