Καθυστερημένη απάντηση Λιβάνιου: Απομάκρυνε τον «εθελοντή» με το βαρύ ποινικό παρελθόν-Αμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλη καθυστέρηση, αφού πέρασαν ημέρες  από το πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, ακολούθησαν κι άλλα δημοσιεύματα, και εν τω μεταξύ εκδόθηκε ανακοίνωση για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εδέησε να απαντήσει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, αναφέροντας πως «δεν γνώριζε το παρελθόν» του συνεργάτη (Θεοδόση Μούγιο) και πως από τις 9 Οκτωβρίου «απομακρύνθηκε και διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του».

Ο υφυπουργός, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως είχε απομακρύνει «πριν από το δημοσίευμα» μας τον συνεργάτη του, δεν μας λέει όμως γιατί δεν το έκανε γνωστό από την πρώτη μέρα που η «Εφημερίδα των Συντακτών» έκανε την αποκάλυψη, στις 20 Οκτωβρίου 2020.

Αναφέρει ο κ. Λιβάνιος:

Το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας, ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του υφυπουργού Eσωτερικών. Το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο και στον υφυπουργό και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του. Στις 9 Οκτωβρίου -αρκετές ημέρες δηλαδή πριν από το δημοσίευμα- και μόλις περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του υφυπουργού σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του. Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες.

Η «Εφ.Συν.» είχε αναδείξει στα ρεπορτάζ της το παρελθόν του Θεοδόσιου Μούγιου, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για σοβαρά αδικήματα που οδήγησαν μάλιστα και στην απόταξή του από την Ελληνική Αστυνομία (αριθμός ΦΕΚ 1385, 30 Δεκεμβρίου 2016).

Μάλιστα ο κ.Μούγιος συνόδευε τον κ. Λιβάνιο και μέσα στη Βουλή, καθήμενος στα κυβερνητικά έδρανα

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με βάση σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών προκύπτουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου, Θεοδόση Μούγιο», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον κ. Μούγιο – ο οποίος δεν έχει ΦΕΚ και πρέπει να μας ενημερώσουν πώς πληρώνεται – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα εισηγείται για έργα 2,5 δις που αφορούν τους ΟΤΑ. Άλλοτε εμφανίζεται ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του κ. Λιβάνιου, αλλά χωρίς ΦΕΚ», τονίζει.

Και συμπληρώνει «Συμπτωματικά, ο κ. Μούγιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Έχει εναντίον του καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της πλαστογραφίας, και του έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί «δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων».

Για να καταλήξει: «Καταλαβαίνουμε ότι στο επιτελικό κράτος των Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη μπαίνουν και από τα παράθυρα στο δημόσιο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ποιες δουλειές τούς κάνει;».

Εκλεκτός του Μαξίμου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η ΕφΣυν, ο κ. Μούγιος βρέθηκε στη θέση του με εντολή από το μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα από το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος γνώριζε περί τίνος πρόκειται και προκειμένου να μη «χρεωθεί» τον συνεργάτη, τον «έσπρωξε» στο γραφείο του υφυπουργού του, Θ. Λιβάνιου. Ο Θ. Μούγιος, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει διατελέσει σύμβουλος του υφυπουργού Εσωτερικών και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για υποθέσεις υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και απιστίας, καθώς και με διετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here