Καθολικό lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα-Bρέφος και 10χρονος στο νοσοκομείο

Πάτρα και Χαλκίδα είναι οι δύο πόλεις, για τις οποίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προτείνει καθολικό lockdown, αφού παρατηρείται ανεξέλεγκτη έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ από τις 30 Ιανουαρίου και προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα. Η κυβέρνηση αναμένεται να υιοθετήσει την πρόταση των επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς και αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις 6 το απόγευμα.

Βρέφος και 10χρονος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου

Στο μεταξύ, εντείνεται η ανησυχία από τα αυξανόμενα περιστατικά παιδιών με κορωνοϊό στην Πάτρα. Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο διακομίζεται βρέφος δύο μηνών, που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ύστερα από παραπομπή ιδιώτη γιατρού. Επίσης, 10χρονος εισήχθη στο ίδιο νοσοκομείο, ύστερα από λιποθυμικό επεισόδιο και αφού υποβλήθηκε σε τεστ διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Καλύτερα είναι τα νέα σήμερα για τον 9χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Η κατάσταση του παιδιού εμφανίζεται βελτιωμένη, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει ενισχυμένη αναπνευστική βοήθεια.

«Αυτά τα πράγματα τραβάνε σε μάκρος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Ανδρέας Ηλιάδης, υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου. Όπως ανέφερε, η κατάσταση του μικρού Μάριου είναι σταθερή και συνεχίζεται η θεραπεία του σε συνεννόηση με λοιμωξιολόγους. «Ελπίζουμε ότι θα πάει καλά» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here