Κάθειρξη 16 ετών για απόπειρα βιασμού κατα συρροή στον «Δράκο του Αμαρουσίου»

Χωρίς κανένα ελαφρυντικό το το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο «Δράκο του Αμαρουσίου» για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή .

Του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, όπως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του 32χρονου για αναγνώριση ελαφρυντικών, τη μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και του μειωμένου καταλογισμού.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε για 6 απόπειρες βιασμού κατά γυναικών. Έστηνε καρτέρι στα ανυποψίαστα θύματά του, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουςίου. Σε μία περίπτωση είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει, ενώ σε μία άλλη είχε γραπώσει το θύμα του από πίσω, το είχε ρίξει στο έδαφος και προσπάθησε να του βγάλει το παντελόνι.

Στην απολογία του ο 32χρονος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του καθώς στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του, μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα. «Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές «ταπείνωςέ την, μείωςέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει». Ήταν ο άλλος μου εαυτός», υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του όπως και πρωτοδίκως.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here