«Καθαρό» το καλάσνικοφ στο Εφετείο-Διαβασμένοι και έτοιμοι για μάχη οι 4 δράστες-Δεν λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας από το 2002

Προβληματισμό στις αρχές προκαλεί το γεγονός ότι το καλάσνικοφ με το οποίο δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Εφετείο, είναι «καθαρό», δεν έχει δηλαδή ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις μέχρι σήμερα όπως έδειξε η βαλλιστική ανάλυση στον κάλυκα που βρέθηκε επί τόπου. 

Και αυτό γιατί οι αρχές πίστευαν ως τώρα, ότι πιθανότατα πίσω από την επίθεση κρύβεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ δυο φορές, κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά αυτό, δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που προβληματίζει την αντιτρομοκρατική. Το βαν με το οποίο έφτασαν οι τρομοκράτες στο Εφετείο είχε κλαπεί τον Ιούλιο του 2015. Δηλαδή, επί σχεδόν δυο χρόνια, οι τρομοκράτες κατάφεραν να το κρατήσουν κρυμμένο.

Γι’ αυτό οι αρχές εκτιμούν πως από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να μην βρεθεί ένα αυτοκίνητο που έκλεψαν το ’15, διαθέτουν έναν ασφαλή χώρο για να το κρύψουν. Και εκτός από το… γκαράζ των τρομοκρατών, αναζητείται και το οπλοστάσιό τους.

Επίσης, από την ποσότητα της αμμωνιοδυναμίτιδας που χρησιμοποίησαν οι δράστες αλλά και από το γεγονός ότι τοποθέτησαν τη βόμβα κοντά σε κολώνα, οι αρχές εκτιμούν ότι πέρα από το μήνυμα ίσως στόχευαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη στατικότητα του κτιρίου.

Ακόμη οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα που τοποθέτησε την βόμβα αποτελούντα από 4 άτομα Φαίνεται ότι είχαν παρακολουθήσει για μεγάλο διάστημα το κτίριο και τα μέτρα ασφαλείας και γνώριζαν πολύ καλά πως να κινηθούν.

Και πιθανόν να γνώριζαν ότι οι κάμερες ασφαλείας στο Εφετείο της Αθήνας, δεν λειτουργούν από το 2002!

Με αυτά τα δεδομένα, η αντιτρομοκρατική αναζητά υλικό από κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ώστε να εντοπίσουν την διαδρομή διαφυγής που ακολούθησαν οι δράστες ως τα Εξάρχεια. Ομως και εδώ φαίνεται ότι οι βομβιστές ήταν προσεκτικοί, καθώς χρησιμοποίησαν τα στενά και δεν βγηκαν στην Αλεξάνδρας παρά μόνο την διάσχισαν κάθετα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here