Κατέθεσε σε τράπεζα 200άρι από λύτρα απαγωγής

Ενας άνδρας πήγε να καταθέσει σε ταμείο τράπεζας στον Πειραιά χρήματα, αλλά μέσα σε αυτά ήταν και ένα 200άρι που ειχε δοθεί για την απελευθέρωση του απαχθέντα βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά (αλουμίνια).

Τα χρήματα (10,8 εκατομύρια ευρώ)  που είχαν δοθεί ως λύτρα στους απαγωγείς του Μυλωνά είχαν σειριακή αρίθμηση  για να εντοπίζονται στις συναλλαγές.

Ο ταμίας στην προκειμένη περιπτωση ζήτησε απο τον πελάτη να περιμένει λίγο και ειδοποίησε την Αστυνομια. Συμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας δεν προκύπτει τελικά να έχει σχέση με τους απαγωγείς αλλά δεν μπορεί και να προσδιορίσει από πού πήρε το 200άρι -πιθανόν να είναι χονδρέμπορος, εργολάβος  ή επιχειρηματίας με μεγάλες συναλλαγές και γι’ αυτό δεν του ειναι εύκολο να θυμηθεί ποιος του έδωσε το συγκεκριμένο μεγάλο χαρτονομισμα.

Ο Μυλωνάς είχε απαχθεί και είχε παραμείνει όμηρος στα χέρια του  Βασίλη Παλαιοκώστα και της ομάδας του, για 13 ημέρες στην Θεσσαλονίκη. Οι απαγωγείς είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από την οικογένεια του βιομηχάνου 10,8 εκατομμύρια ευρώ και εν συνεχεία τον απελευθέρωσαν. Από αυτά τα λύτρα, έχουν εντοπιστεί πάνω απο τα μισά, στα χέρια των 6 συλληφθεντων για την απαγωγή. Τα άλλα μισά… αγνοούνται. Συνηθως σε αυτες τις πειπτώσεις οι απαγωγείς ή ληστές πηγαίνουν τα χρήματα για «ξέπλυμα» σε άλλες βαλκανικές χώρες και χάνοντας περίπου το 60% της αξιας τους, ξαναγυρίζουν στην Ελλάδα με μη «σεσημασμένα» χαρτονομισματα.

Η ΑΠΑΓΩΓΗ

Ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς είχε απαχθεί στις 9 Ιουνίου του 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Οι απαγωγείς ανέμεναν κρυμμένοι στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του .  Μαζί με τον Μυλωνά ήταν και η σύζυγός του, την οποία οι απαγωγείς δεν πείραξαν. Έβαλαν τον Μυλωνά στο πορτ μπαγκάζ του οχήματός τους και τον οδήγησαν σε κρησφύγετο που είχαν στην περιοχή της Σουρωτής. Όπως είχε δηλώσει ο Γιώργος Μυλωνάς μετά την απελευθέρωσή του, τα πρώτα λόγια που του είχε πει ο Βασίλης Παλαιοκώστας όταν έγινε η απαγωγή ήταν «εσύ μπορεί να είσαι ο Μυλωνάς του αλουμινίου εμείς όμως είμαστε οι Βαρδινογιάννηδες των απαγωγών» .

Όταν αργότερα συνέλαβαν τον Παλαιοκωστα και τον συνάντησε ο Μυλωνάς στα κρατητήρια, ο απαγωγέας του είπε:

«Μυλωνά πάλι πάχυνες; Έβαλες μου φαίνεται κιλά.».

Ο Βασίλης Παλαιοκωστας έχει δραπετεύσει και καταζητείται, ειναι δε αξιοσημείωτο ότι δεν έχει συλληφθεί παρότι είχε επικηρυχθεί για 1 εκατ. ευρώ, ποσό που θα έβαζε σίγουρα σε πειρασμό πολλούς γνώριμούς του

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here