Κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου στη Βουλή

Τρεις μέρες μετά το τροχαίο το τροχαίο ανάμεσα σε υπηρεσιακό όχημα ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη και 23χρονου μοτοσικλετιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του, η ελληνική αστυνομία τοποθετήθηκε μέσω του Θ. Χρονόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και δέχτηκε φραστική επίθεση από τροχονόμο.

Ισχυρίστηκε ότι «σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία για αυτό το συμβάν», ενώ ανέφερε πως πέρα από την κατάθεση του διανομέα, έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις ενώ αναζητείται και ο οδηγός του ταξί που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να ληφθεί και η δική του κατάθεση.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως είναι καταδικαστέα η συμπεριφορά του τροχονόμου για ιδιαίτερα ισχυρούς εσωτερικούς μηχανισμούς της αστυνομίας που είναι αυστηροί απέναντι σε αστυνομικούς που δεν συμπεριφέρονται με τον πρέποντα τρόπο απέναντι στους πολίτες.

«Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή. Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου.  Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος. «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Μεμονωμένο περιστατικό» η επίθεση σε πολίτη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νοτιοανατολικής Αττικής,Γιώργος Καλλιακμάνης, υπερασπίστηκε τον αστυνομικό, δηλώνοντας  στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως «δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ατύχημα. Κάποιοι συγχέουν την αστυνομική βία με αυτό το περιστατικό. Είναι ένα τροχαίο ατύχημα, λυπηρό», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι ο αστυνομικός που προκάλεσε το ατύχημα δεν έφυγε από το σημείο αλλά «έβαλε το αυτοκίνητο μέσα και γύρισε».

Ερωτηθείς για την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο διανομέας, έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά» που τα καταδικάζει. Δεν υπήρχε κανένας λόγο ο αστυνομικός να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Όταν ένα παιδί είναι κάτω και ψυχορραγεί. Μεμονωμένα περιστατικά τα καταδικάζουμε όλοι.

Θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη. Είμαστε εντεταλμένοι να προστατεύομε και να υπηρετούμε τον πολίτη. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για υπέρμετρη βία ούτε για άσκηση εξουσίας ούτε για τίποτα άλλο. Γιατί πέρα από την στοχοποίηση, κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από τους πολίτες και την κοινωνία. Και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορεί να συμβεί για τον ίδιο τον πολίτη και τους θεσμούς μας».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
 1 Σχόλιο – Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here