Κατέρρευσε στα έδρανα η βουλευτής όταν της ειπαν ότι δολοφονήθηκε «κατά λάθος» η κόρη της

Κατέρρευσε με κραυγές απελπισίας σαν κάθε μάνα η 59χρονη Μεξικάνα βουλευτής  Κάρμεν  Πάλμα όταν της πληροφόρησαν ότι πυροβόλησαν 9 φορές την ηλικιας 22 ετών κόρη της στο γυμναστήριο επειδή την μπέρδεψαν με την ερωμένη ενός αρχισυμμορίτη.

Εκείνη την ώρα συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά κάποιος  κάλεσε την άτυχη μάνα στο κινητό για να την ενημερώσει. Η Πάλμα άρχισε να κλαίει και να οδύρεται και η συνεδρίαση διακοπηκε.

Η άτυχη κόρη της, Βαλέρια, δολοφονήθηκε στην  Ciudad Mendoza, στην  πολιτεία Βερακρούζ

Σύμφωνα με την αστυνομια,  μία γυναίκα με παρόμοιο παρουσιαστικό πήγαινε τακτικά στο  ίδιο γυμναστήριο με το θύμα και ήταν ερωμένη του αρχηγού μιας συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες, αλλά ο δράστης βρέθηκε νεκρός σε ένα ημιφορτηγό -δεν ξέρουμε ποιοί τον σκότωσαν

Το Μεξικό είναι μια χώρα με εφιαλτική εγκληματικότητα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν δολοφονηθεί μόνον μέσα στο 2018 πάνω από 21.800 άνθρωποι. Οι άλλες χώρες που την ξεπερνούν, είναι η Βραζιλία και η Κολομβια, αν και τα «πρωτεία» κρατούν η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ (με συγκρισεις πάντα σε αναλογία με τον πληθυσμό

Οσον αφορά στο Μεξικό, τα αίτια είναι πολλά:
*η μεγάλη φτώχεια που κάνει πολλούς πολίτες να συνεργάζονται με συμμορίες για μικρά οφέλη (π.χ. για λαθραίο πετρέλαιο), κάτι σχετικά αθώο, που όμως τους διαπλέκει με αυτές
*ο μισθός των αστυνομικών είναι μόλις 460 δολάρια το μήνα (δηλαδή περίπου ένας μέσος μισθός δημοσίου υπαλλήλου)
* υπάρχουν 116.000 κενές θέσεις στα αστυνομικά τμήματα (κανείς δεν προσφέρεται να παίξει τη ζωή του κορώνα γράμματα για ένα μισθό που μπορεί να πάρει σε πολύ πιο ακίνδυνα επαγγέλματα και τα τμήματα μένουν «γυμνά»)
*υπάρχει σημαντικη διαφθορά στους εν ενεργεία αστυνομικούς (πέρσι συνελήφθησαν όλοι οι αστυνομικοί μιας πολης ως υποπτοι για τη δολοφονια υποψηφιου δημάρχου)
*υπάρχει σημαντικη διαφθορά στους πολιτικούς (μόνο πέρσι συνελήφθησαν 12 δήμαρχοι για διαπλοκή με συμμοριες σε λαθρεμποριο καυσίμων)
*η κεντρικη εξουσία δεν ελέγχει τις πολιτείες και οι τοπικές κυβερνήσεις κάνουν κυριολεκτικά ό,τι τις βολεύει
*οι συμμορίες μετά τον «πολεμο των συμμοριών» το 2011 έσπασαν σε άλλες νέες και μικρότερες που αλληλοσπαράσσονται για το «κουμάντο»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here