Καταιγίδα 1.000 κατασχέσεων την ημέρα από ΑΑΔΕ-Στα 94 δις τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Σε χίλιες κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων την ημέρα προχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Εφορίες, Ελεγκτικά  Κέντρα, Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης Οφειλών, ΚΕΦΟΜΕΠ κλπ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 21.231 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις)  και έτσι ο αριθμός των οφειλετών που δέχτηκαν τα αναγκαστικά μέτρα σε βάρος τους από την εφορία  έφτασε πλέον τους 873.049 σε σύνολο 4 εκατ. φορολογουμένων που χρωστούν  στην εφορία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξήθηκαν κατά 989 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους ξεπερνώντας πλέον τα 94 δισ. ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά χρωστά ένα μικρό  ποσοστό οφειλετών καθώς από τα 4 εκατ. φορολογουμένων – οφειλετών η συντριπτική πλειονότητα χρωστά στην εφορία έως 3.000 ευρώ.

Το 1/3 από τα 94 δισ. ευρώ (31,5 δισ. ευρώ) προέρχονται από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έως το 2013 με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για έκδοση η λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών παραστατικών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν οφειλές από μη καταβολή φόρου εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ και φόρων κεφαλαίου (ακίνητα).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here