Καταζητείται 50χρονη ψυχασθενής (;) που χαρακώνει μωρά σε δημόσιους χώρους – Την είχαν «πιάσει» και την άφησαν

Ενα δημοσίευμα έγινε η αφορμή για να αποκαλυφθούν συνολικά τρια  απίστευτα περιστατικά με δράστιδα μια περίπου 50χρονη γυναίκα η οποία πλησιάζει μητέρες με βρέφη που ψωνίζουν σε καταστήματα και τραυματιζει τα μωρά στα ποδαράκια ή στα χέρια τους.

baby_arthroo

Μεχρι και το «Χαμόγελο του Παιδιου» έβγαλε σήμερα ανακοινωση για το θέμα. Η έκκλησή του προς το κοινό, αναφέρει τα εξής:

«Έκκληση προς όσους γνωρίζουν κάτι για την γυναίκα η οποία χαράκωσε μωρό στα Νότια Προάστεια. Η γυναίκα πλησίασε μάνα με παιδάκι 2,5 μηνών, και εκμεταλλευόμενη την πολυκοσμία, χαράκωσε με αιχμηρό αντικείμενο τις πατούσες του παιδιού και εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δράστιδα, είναι ηλικίας 50 χρονών περίπου, ξανθιά και φοράει μαύρα ρούχα.»

Ομως εκτός απο αυτό το περιστατικό, καταγγέλθηκαν εν συνεχεία και άλλα δύο.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που παρουσίασε και πρώτο την απίστευτη είδηση αρχικά,  έγινε μια καταγγελία και τη δημοσίευσε, οπότε εν συνεχεία -όταν διάβασε την είδηση- παρουσιάστηκε άλλη μια γυναίκα που αφηγήθηκε δυο παρόμοια περιστατικά, στην ιδια και σε αλλη μητέρα, πάλι στο ίδιο εμπορικό κέντρο

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

Το απόγευμα της Τρίτης  (10 Ιουλίου) μια νεαρή μητέρα κρατώντας το μωρό της στην αγκαλιά περιμένει το ασανσέρ στο ισόγειο εμπορικού κέντρου του Αγίιου Δημητριου στν Άλιμο.  Μία γυναίκα, πάνω από πενήντα ετών, τους πλησιάζει με ένα καρότσι για ψώνια,  στέκεται ακριβώς πίσω από τη μάνα και με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο χαρακώνει τα πατουσάκια του μωρού. Εκείνο, σφαδάζει από το κλάμα, η μητέρα του δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί, η 50χρονη χτυπάει  υποτίθεται παρηγορητικά στην πλάτη το μωρό  κι ύστερα εξαφανίζεται μέσα στο πλήθος… Η μητέρα διαπιστώνει τότε ότι η στάζει αίμα από την πατούσα του παιδιού.

Ουρλιάζει, λέει ότι χαράκωσε το παιδί της «μια τρελή που στεκοταν δίπλα μου», κανεις δεν μοιάζει να την πιστεύει, απευθύνεται στους άνδρες της ιδιωτικής φύλαξης του εμπορικού κέντρου και εκεί μαθαίνει ότι άλλη μια μητέρα είχε κάνει την ίδια ημέρα παρόμοια καταγγελία αλλα είχαν δυσκολευθεί να την πιστέψουν. Σημειωτέον ότι η μητέρα αγωνιά τώρα και για τυχον μετάδοση ιών στο παιδί της, καθώς ουδείς γνωρίζει με τι το χαράκωσε η προφανώς διαταραγμένη 50χρονη.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Γυναικες που διάβασαν την προηγούμενη είδηση, προέβησαν σε νέες καταγγελίες για την δική τους περίπτωση

Η πρώτη μητέρα λέει ότι κρατώντας στην αγκαλιά της το 16 μηνών μωρό της και έχοντας στο καρότσι την τρίχρονη κόρη της μπαίνει σε κάποιο γνωστό κατάστημα με παιδικά ρούχα που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του Αγίου Δημητριου, Στεκεται μπροστά στο ταμείο όταν ξαφνικά νιώθει ένα σκούντημα από πίσω της ενώ την ίδια στιγμή το μωρό που κρατά στα χέρια της αρχίζει να κλαίει γοερά:

“Στην αρχή πίστεψα ότι πεινάει και του έδωσα ένα μπισκότο, εκείνο όμως συνέχισε να κλαίει απαρηγόρητο», λέει η μητέρα

“Τότε, με πλησίασε μία γυναίκα με μαύρα ρούχα και ξανθά μαλλιά, πάνω από πενήντα ετών, η ίδια γυναίκα που με είχε σκουντήσει προηγουμένως για να περάσει, παρότι στο κατάστημα υπήρχε άπλετος χώρος. Μου λέει: «Ένα περίεργο πράγμα σήμερα! Όποτε πηγαίνω δίπλα σε μωρά κλαίνε». Η ίδια γυναίκα, φεύγει, ξανάρχεται, με ρωτάει τι έχει το παιδί, αν το πονάνε τα… δόντια του, το μωρό κάθε  φορά που εκείνη έρχεται προς το μέρος μας κλαίει πιο δυνατά. Η πωλήτρια, μου λέει να βγούμε αν θέλουμε λίγο έξω για να ηρεμήσει το μωρό, πως όταν είναι έτοιμο το πιστωτικό θα μας φωνάξει η ίδια για να πάρω την απόδειξη, προφανώς για να μην ενοχλούνται οι άλλοι πελατες.»

Εκεινη την ώρα μπαίνει στο ίδιο κατάστημα μια άλλη νεαρη μανα κρατώντας κι αυτή στην αγκαλιά της τον μόλις 12 μηνών γιο της, και έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η γυναίκα κοντοστέκεται για λίγο στην είσοδο του καταστήματος και κοιτάζει την προηγουμενη παθούσα που το μωρό της εξακολουθεί να  κλαίει γοερά.

«Αυτό το κλάμα δεν μπορεί να είναι από πείνα ή από κούραση παρά μόνο από πόνο», λέει

Στη συνέχεια η δεύτερη μητερα μπαίνει στο κατάστημα και περναει ξυστά απο δίπλα της μια γυναικα που ακουμπάει το χέρι του μωρού. Η 50χρονη αρχίζει τότε (για αποπροσανατολισμό) να διαμαρτύρεται φωνάζοντας  ότι γρατσουνιστηκε σε μια κρεμάστρα του καταστήματος

«Κοιτάξτε, γρατσουνίστηκα στις κρεμάστρες σας! Αν είναι δυνατόν να μην έχετε βάλει προστατευτικά στις κρεμάστρες! Θα τραυματιστεί κανένα παιδί και το σημάδι δεν θα του φύγει ποτέ!» λέει με θράσος.

Λίγα λεπτά μετά, η ίδια γυναίκα, στάθηκε πίσω από τη νεαρή μητέρα αγγιζοντας αυτή τη φορά την πατούσα του παιδιού. Ξαφνικά, το μωρό αρχίζει να ουρλιάζει.

«Στην αρχή δεν κατάλαβα, μετα είδα το τραύμα το ποδαράκι του»

Η πρώτη παθούσα βρίσκεται εν τω μεταξύ έξω από το κατάστημα με το μωρό στην αγκαλιά προσπαθώντας να το ηρεμήσει χωρίς ακόμα να έχει καταλάβει ότι το παιδί έχει τραύμα. Η παράξενη γυναίκα κατευθύνεται τώρα προς την έξοδο του καταστήματος. Τη στιγμή εκείνη, η δεύτερη μητέρα  συνειδητοποιεί τι έχει συμβει  και με το μωρό στην αγκαλιά ακολουθεί την 50χρονη και της φωνάζει:

«Συγνώμη, κάνατε κάτι στο παιδί μου;»

Τότε η πρώτη μητέρα ακούει το διάλογο, εξετάζει το παιδί της και βλέπει το τραύμα του.  Οι δύο μητέρες δεν μπορούν να το πιστέψουν, η μία γίνεται σύμμαχος της άλλης σ’ έναν αγώνα “σύλληψης” της γυναίκας που τραυμάτισε τα μωρά τους:

“Έτρεξα πίσω της και την πρόλαβα» λέει η δεύτερη μάνα «Κάλεσα σε βοήθεια και την ασφάλεια του εμπορικού και την αστυνομία. Η 50χρονη άρχισε να βαδίζει με πιο γρήγορο βηματισμό, εγώ την ακολουθούσα με το παιδί στην αγκαλιά. Σε κάποια στιγμή την είδα να μπαίνει σε κάποιο γνωστό κατάστημα, για λίγο χάθηκε κι ύστερα την εντοπίσαμε να κατεβαίνει από τις κυλιόμενες σκάλες μεταμφιεσμένη. Είχε αφήσει κάπου κάτω τα μαλλιά της (που ήταν πριν πιασμένα), είχε αλλάξει ρούχα και φορουσε γυαλιά. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος μας έλεγαν να μην φωνάζουμε, να μην ανησυχούμε τον κόσμο, ήμασταν δύο μάνες με τρία μωρά στα χέρια, κι εγώ με ένα ακόμη παιδί στην κοιλιά, βλέπαμε την γυναίκα που πλήγωσε τα παιδιά μας να διαφεύγει, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Μάθαμε ότι η “κυρία” ρωτούσε τον κόσμο αν υπάρχει έξοδος διαφυγής, επικράτησε ένας πανικός μέχρι που ο άνδρας της άλλης μητέρας έσπευσε και σταμάτησε την 50χρονη στο ισόγειο.

«Εκείνη τη στιγμή έφτασε η αστυνομία και ένας άνδρας της ασφάλειας του εμπορικού μας οδήγησε σε έναν πιο ιδιωτικό χώρο»

Οι δύο μητέρες εξηγούν στους αστυνομικούς τα περιστατικά δείχνοντάς τους τα χαρακωμένα ποδαράκια των παιδιών τους, η 50χρονη αντεπιτίθεται υβριστικά

«Σκύλες μάνες! Αντί να πάτε σπίτι να ταΐσετε τα παιδιά σας, κάνετε βόλτες… Ο γιος μου είναι εισαγγελέας και θα σας πάρω τα παιδιά… Ειστε άχρηστες και ψωνάρες» λέει με θράσος

Οι δύο μητέρες και ο ένας πατέρας λένε στους αστυνομικούς να ψάξουν την “κυρία”, να καταλάβουν με τι αντικείμενο τραυμάτισε τα παιδιά τους, μια που η υγεία των μωρών τους μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Εκείνοι λένε ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί ζητάνε τώρα τα στοιχεία της 50χρονης και εκείνη υποστηρίζει ότι δεν έχει επάνω της ταυτότητα, ούτε θυμάται το… επώνυμό της.

«Για να γίνει μήνυση, θα πρέπει, λένε, να πάνε πρώτα στην ΓΑΔΑ, να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων, η ώρα έχει φτάσει 10.30 μ.μ., τα μωρά κλαίνε, η άλλη μανα παρακαλάει να περάσουν πρώτα από το σπίτι της να πάρει γάλα για το μωρό, οι αστυνομικοί της απαντούν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και πως μπορει αν θέλει να υποβάλει μήνυση την επομένη

«Την άφησαν να φύγει αφού πρώτα μας είπαν ότι εξακρίβωσαν το επώνυμό της τηλεφωνικά. Για να φανταστείτε σε τι χώρα ζούμε, όταν επικεφαλής της ασφάλειας του εμπορικού κέντρου τράβηξε μία φωτογραφία την “κυρία” προκειμένου να έχει το πρόσωπό της, οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να την σβήσει. Εμάς, το πρώτο μας μας μέλημα ήταν να πάμε στο Παίδων για να εξεταστούν τα μωρά. Εκείνη τη στιγμή τρέμεις για το χειρότερο. Δεν ξέραμε αν έχει τρυπήσει τα παιδιά με κάποια σύριγγα, σε τέτοιες περιπτώσεις ελοχεύει πάντα πάντα ο κίνδυνος μετάδοσης κάποιου λοιμώδους νοσήματος. Ακόμη και σήμερα ζούμε με τον απόλυτο τρόμο και την βαθιά απογοήτευση”

Οι δύο μητέρες τηλεφωνούν στους δικηγόρους τους προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή μηνύσεων:

“Εκεί χάσαμε κάθε ελπίδα”, λένε και οι δύο με μία φωνή και συνεχίζουν: “Οι δικηγόροι, μας είπαν ότι δεν θα πετύχουμε τίποτα, πως ακόμη κι αν την κυνηγήσουμε η υπόθεση θα τελεσιδικήσει σε δέκα με δεκαπέντε χρόνια από σήμερα, ότι ακόμη κι αν της επιβληθεί κάποια ποινή θα είναι αστεία και θα της εξασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουμε. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ζούμε σε ένα κράτος μέσα στο οποίο ο κάθε τρελός είναι ελεύθερος να επιτίθεται στο παιδιά μας χωρίς να πληρώνει για τις αποτρόπαιες πράξεις του.”

Νεότερο ρεπορτάζ εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here