Κατάθεση γνωστού τραγουδιστή-ηθοποιού για Λιγνάδη: Είχε εξωσχολικές σχέσεις με μαθητές του Αρσάκειου-Είχε ερωτικές σχέσεις με ανήλικους

Γνωστός τραγουδιστής – ηθοποιός που γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη, κατέθεσε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο στις 19 Φεβρουαρίου, ότι, ο σκηνοθέτης, διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με μαθητές του Αρσάκειου «μετά τις διδακτικές ώρες του σχολείου», ενώ, υποστήριξε επίσης πως, ο Λιγνάδης, «είχε ερωτικές σχέσεις με ανήλικους», τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι, στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Δ. Λιγνάδης, ισχυριζόταν ότι «ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση το», ισχυρισμός που διαψεύδεται και από την κατάθεση του γνωστού ηθοποιού – μουσικού.

Παράλληλα, όσον αφορά συγκεκριμένα το Αρσάκειο, σημειώνεται ότι την Πέμπτη, 285 απόφοιτοι του εκπαιδευτικού ιδρύματος από τα έτη (1994-2018), επιβεβαίωσαν, με επιστολή τους, τα περιστατικά «σεξουαλικής, ψυχολογικής και λεκτικής προσβολής» από καθηγητές, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, απαντώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι, ως πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτα από όσα καταγγέλλονται για τον Δημήτρη Λιγνάδη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπήρξε καμία καταγγελία όλα αυτά τα χρόνια, ούτε καν προφορική». Μάλιστα ο Γιώργος Μπαμπινιώτης αντιδρώντας στην ανακοίνωση των αποφοίτων, τους κάλεσε να καταθέσουν ενώπιον του εισαγγελέα, αποποιούμενος κάθε ευθύνης σχετικά με τα όσα καταμαρτυρούσαν στην επιστολή τους.

Αναλυτικότερα, σχετικά με την κατάθεση του γνωστού τραγουδιστή – ηθοποιού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το newsbomb.gr, ο μάρτυρας, περιγράφοντας τη σχέση που είχε με το σκηνοθέτη, εξήγησε: «Γνώρισα τον Δημήτρη Λιγνάδη το 1993 στο εθνικό θέατρο, που ήταν και η πρώτη μου δουλειά ως ηθοποιός. Εργαζόταν και εκείνος ως ηθοποιός και κατάλαβα αμέσως ότι προσπαθούσε να με προσεγγίσει. Στενή παρέα δεν κάναμε, απλά βγαίναμε επειδή είχαμε κοινούς μας τους […] , τρώγαμε παρέα και είχαμε πάει στο σπίτι του όπου γνώρισα και τη μητέρα του. Τα επόμενα χρόνια ερχόταν να με δει σε παραστάσεις που έπαιζα».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με το εάν ο μάρτυρας είχε δει ποτέ τον Δημήτρη Λιγνάδη να συνοδεύεται από ανήλικους, απάντησε: «Τα πρώτα χρόνια που τον ήξερα όχι, αργότερα όμως γύρω στο 1999 – 2000 μου ζήτησε να τον βοηθήσω με τα παιδιά που μετείχαν σε θεατρικό όμιλο του Αρσάκειου. Έβλεπα λοιπόν ότι διατηρούσε και εξωσχολικές σχέσεις με τα ανήλικα παιδιά του Αρσάκειου που διδάσκει. Αυτό γινόταν μετά τις διδακτικές ώρες του σχολείου».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ερωτώμενος για το εάν άκουσε ή έμαθε ποτέ για σεξουαλικές σχέσεις του σκηνοθέτη με ανήλικα, περιέγραψε στον εισαγγελέα ότι υπήρχαν τέτοιες φήμες, οι οποίες μάλιστα είχαν «οργιάσει» όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μαχαιρωθεί το 2002 από άγνωστο στο σπίτι του. «Δεν ήξερα κάτι συγκεκριμένο, απλά ακουγόταν πολύ έντονα ότι πράγματι είχε σχέσεις με ανήλικα παιδιά. Θυμάμαι συγκεκριμένα το 2002, όταν πήγαμε να τον δούμε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν μετά από ένα περιστατικό που είχε μαχαιρωθεί από άγνωστο στο σπίτι του, όλοι λέγαμε μεταξύ μας ότι αυτό πολύ πιθανόν να είχε γίνει από κάποιο αγανακτισμένο πατέρα παιδιού που είχε σχέση. Επιπλέον θέλω να αναφέρω ότι στις πρόβες που κάναμε στα θεατρικά έργα που έπαιζε και σκηνοθετούσε και εγώ συμμετείχα ως μουσικοσυνθέτης, συχνά έβλεπα να συνοδεύει νεαρά παιδιά προφανώς ανήλικα τα οποία καθόταν στην πρόβα για ώρες και τον περίμενα. Μετά το περιστατικό με το μαχαίρωμα είχα αρχίσει να αλλάζω διάθεση απέναντι του γιατί με είχαν προβληματίσει όλα αυτά που έβλεπα λαμβάνοντας υπόψιν και τις φήμες που κυκλοφορούσαν».

Ο ίδιος μάρτυρας θα ισχυριστεί ότι οι σχέσεις του με τον σκηνοθέτη διακόπηκαν το 2006, όταν διαπίστωσε ότι ανήλικος 15-16 ετών είχε ερωτική σχέση μαζί του. «Το 2006 πολλές φορές μετά τις πρόβες φεύγαμε παρέα αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων και ένα παιδί νεαρό το οποίο δεν το ήξερα αλλά στη συνέχεια έμαθα ότι ήταν ανήλικος περίπου 15 – 16 ετών και είχε ερωτική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε επειδή ένιωσα μεγάλο αποτροπιασμό αποφάσισα πλέον απομακρυνθώ και να μην έχω καμία επαφή με τον Δημήτρη να δει μέχρι σήμερα» καταλήγει ο μάρτυρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here