Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ: Μοριοδότηση, στα 50 το όριο ηλικίας, παράταση συμβάσεων ως τον Μάρτιο

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ-Γ. ΛΙΑΚΟΣ

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή η ρύθμιση-τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Η τροπολογία με τίτλο «Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών» εντάχθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και αναμενεται να ψηφισθεί την Τρίτη.

Με αυτήν προβλέπονται αυξημένη μοριοδότηση των ήδη εργαζόμενων ως συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων.

Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ρύθμιση:

τροπολογία ρυθμιση συμβασιουχοι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here