Κατατέθηκε το ν/σ για την βία στον αθλητισμό – Ενημερώθηκε η UEFA

  Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή να μην κάνει πίσω σε όσα έχει πει και δηλώσει το τελευταίο διάστημα εμμένοντας στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), κατατέθηκε στην Βουλή την Τρίτη (21/4) το νέο νομοσχέδιο για την αθλητική βία.  

  Στο σχέδιο νόμου που φέρει τον τίτλο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

   «Καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

   Επιπλέον, «αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού», ενώ «υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν, βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους».

    Παράλληλα, »κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ».

   Ακόμα,  »απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως’‘.

   Και όλα αυτά, καθώς όπως τονίζεται στο σχέδιο νόμου «επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

    Πλέον το ζητούμενο είναι, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί από την Βουλή και τεθεί σε εφαρμογή, ποια θα είναι η στάση της UEFA και της FIFA σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Και αν θα υπάρξει θέμα αποκλεισμού της Εθνικής Ελλάδας και των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

   Η ΕΠΟ ενημέρωσε την UEFA

   Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε άμεσα την UEFA, η αντίδραση της οποίας αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα βήματα τα οποία θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι: 

  Αρχικά, συζήτηση-ενημέρωση σε ανώτερο επίπεδο και επικοινωνία με την ΕΠΟ. Ορισμός «επιτρόπου» για το θέμα της Ελλάδας. Στη συνέχεια, εξέταση ενδεχόμενου επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή για τη συνάντηση της 30ης Απριλίου.

   Και εξέταση προϋποθέσεων για ακύρωση της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (U19 European Championship 2015), η τελική φάση του οποίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, την Βέροια και την Λάρισα από τις 6 έως τις 19 Ιουλίου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here