Καταστροφέα της κυβέρνησης αποκαλεί (μάλλον) τον Κοτζιά ο Καμμένος

Καταστροφέα της κυβέρνησης που έχει κηρυξει προσκλητήριο σε αποστάτες χαρακτηρίζει μάλλον τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νικο Κοτζιά σε ένα αινιγματικό τουίτ του ο Πανος Καμμένος, αναφερόμενος και σε ανένδοτο

(Ολετήρας, απο το ὄλλυμι καταστρέφω εντελώς, αφανίζω,  προκαλώ πανωλεθρία)

Αν και δεν κατονομάζει τον καταστροφέα, μάλλον απευθυνεται στον Νικο Κοτζιά, που σε σημερινή του συνεντευξη είπε μεταξύ άλλων:

  •  ότι ο Τσίπρας έπρεπε να έχει απαλλαγεί απο τον Καμμένο (χωρίς να εξηγεί και το πώς)
  •  και οτι ο  αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ.  ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά συγκατήθηκε επειδή κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθουσαν οι βουλευτές του

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ» είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα που δεν άλλαξε κυβερνητικό εταίρο.

«Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος»  είπε

«Στην άνοδο του εθνικισμού συνέβαλε πρώτα από όλα η ηγεσία των ΑΝ.ΕΛΛ. και η ΝΔ που επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι ανεύθυνης αντιπολίτευσης», πρόσθεσε  ο επικεφαλής της Κίνησης «Πράττω».

«Σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ο τρόπος που λύθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν τους αρέσει ο υπουργός. Τιμή μου που μου εμπιστεύτηκαν το πρώτο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here