«Κατάσταση Καταστροφής» για την Βικτώρια της Αυστραλίας-Πρωτοφανή μέτρα με αστυνομία και στρατό

 

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

Η Βικτώρια της Αυστραλίας, από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, 11:00 ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζει πρωτοφανή μέτρα απαγόρευσης ακόμα και κυκλοφορίας. Επίσημα μπήκε «σε κατάσταση καταστροφής», λόγω των καθημερινών πολλών κρουσμάτων, που ανάγκασαν την Κυβέρνηση, να πάρει πρωτοφανή μέτρα απαγόρευσης κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι εντολές που δόθηκαν είναι ιδιαίτερα αυστηρές και θα επιβλέπονται από την Αστυνομία σε πρώτη φάση και από τον Στρατό όταν και εφόσον χρειαστεί.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους κήρυξε την Πολιτεία σε «κατάσταση καταστροφής» εξαιτίας της απειλής από τον κορωνοϊό. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι η αστυνομία θα αποκτήσει επιπλέον εξουσίες και θα επικεντρώσει την προσοχή της σε εκείνα τα άτομα που ενώ έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό, συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Έτσι θα γίνονται συχνοί έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί αν βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται συχνότατοι αστυνομικοί έλεγχοι από την Αστυνομία.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ισχύει σε όλη την Μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης από τις 20:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, από την Κυριακή 2 Αυγούστου μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου.

Περιορισμοί θα υπάρχουν ακόμα και για τις αγορές των απαραίτητων ειδών διατροφής. Οι κάτοικοι της Μελβούρνης θα επιτρέπεται να κάνουν τα ψώνια τους σε καταστήματα που βρίσκονται σε ζώνη πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους. Μόνο ένα άτομο σε κάθε νοικοκυριό, θα επιτρέπεται να πάει για ψώνια και μόνο μία φορά την ημέρα.

Τα εστιατόρια θα συνεχίζουν να προσφέρουν γεύματα με κατ’ οίκον παράδοση και οι πολίτες θα δικαιούνται μια ώρα σωματική άσκηση και μόνο εντός ζώνης των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Από την Τετάρτη, τα σχολεία της Βικτώριας θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με καθεστώς εξ αποστάσεων τρόπο διδασκαλίας. Οι μαθητές των δυο τελευταίων τάξεων του Λυκείου στη μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους από το σπίτι τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here