Κατασκήνωσαν έξω από τη Βουλή οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής

Σκηνές στην πλατεία Συντάγματος έχουν στήσει φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής, ζητώντας ρύθμιση από την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά την  απόφαση του Συμβουλιου Επικρατείας με την οποία ακυρώθηκε η μετεγγραφή τους στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  Οι φοιτητές ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να προωθήσει  νομοθετική ρύθμιση  που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μετεγγραφών.

Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής των οποίων ακυρώθηκε η μετεγγραφή είναι 127, οι 92 από την σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι 35 του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την  απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε  αντισυνταγματικό  το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόστηκε από το περασμένο έτος, για τις μετεγγραφές των φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακυρώνονται οι μετεγγραφές που προήλθαν μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2013-14 και  οι φοιτητές θα πρέπει να επιστρέψουν στις σχολές που αρχικά εισήχθησαν.

Η απόφαση αυτή βάζει πλέον πλαφόν στις μετεγγραφές των φοιτητών, αφού αυτές θα καθορίζονται από τις ίδιες τις σχολές και δεν θα υπερβαίνουν το 10% για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here