Κατασχέθηκαν ιταλικές τομάτες με φυτοφάρμακα – Τι γίνεται με τις σάλτσες;

Στην κατάσχεση και καταστροφή ντομάτας Ιταλίας συνολικού βάρους 971,4 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους και δειγματοληψία σε 139 χαρτοκιβώτια με τομάτες Ιταλίας και μετά από εργαστηριακή εξέταση, ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Το συγκεκριμένο προϊόν αποσύρθηκε άμεσα από την κατανάλωση και καταστράφηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Καθώς πυκνώνουν απο χρόνια τα φαινομενα επιβαρυμένων τροφιμων απο Ιταλια αλλα και Τουρκια και άλλες χώρες, παρότι κατάσχονται σωρηδόν τομάτες με μολικα φυτοφάρμακα, δεν ξέρουμε αν γίνονται επαρκείς έλεγχοι και στις συσκευσασμένες σάλτσες εισαγωγής απο άλλες χώρες της ΕΕ. Χωρις να εννοούμε ότι και οι δικές μας τομάτες ειναι «άγιες», καλό θα ήταν να ελέγχονται και τα εισαγόμενα προϊόντα ντομάτας, οπως οι έτοιμες σάλτσες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here