Κατάργηση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και προσυμφωνημένο τίμημα, ζητούν οι καναλάρχες

Τους δικούς τους όρους για την αδειοδότηση των καναλιών, προσπαθούν να επιβάλουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, με στόχο την κατάργηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσαν στο ΕΣΡ ένα σχέδιο από πέντε βασικές αρχές, οι οποίες δεν θα πρέπει να παραβιαστούν. Οι αρχές αυτές αφορούν:

1.Η αγορά να προσεγγιστεί ενιαία και όχι αποσπασματικά (π.χ. άδειες γενικού, θεματικού κ.λπ. ενδιαφέροντος).

2. Οι επενδυτές να γνωρίζουν εκ των προτέρων τον τελικό αριθμό  τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν στη διάρκεια ισχύος των.

3. Επικαιρσποιημένες μελέτες να ορίσουν το ύψος της τιμής εκκίνησης της κάθε άδειας. Στο σημείο αυτό, η ΕΙΤΗΣΕΕ ανέφερε ότι  δεν μπορεί να αποτελέσει βάση το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του περασμένου Αυγούστοθ.

4. 0 έλεγχος του πόθεν έσχες σεόσους συμμετάσχουν να γίνει πριν και όχι μετά τον διαγωνισμό, καθώς όπως ανέφερε α κ. Κυριακόπουλος,στον προηγούμενο διαγωνισμό κάποιοι ανέβαζαν το τίμημα χωρίς ναέχουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

5. Το σύστημα που θα αξιοποιηθεί πρέπει να είναι αξιόπιστο και πιστοποιημένο,καθώς το σύστημα στο οποίο έγινε ο προηγούμενοςδιαγωνισμός ήταν διάτρητος .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here