Καταγγελία: Νεκρός κρατούμενος λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

 

Αβοήθητος, χωρίς τη στοιχειώδη παροχή ιατρικής φροντίδας , πέθανε χθες Πέμπτη, λίγες ημέρες πριν αποφυλακιστεί, κρατούμενος στις φυλακές Χανίων, σύμφωνα με καταγγελία συγκρατουμένων του. Ηταν Ρουμάνος, 63 ετών και εξέτιε ποινή 8 μηνών. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ήταν ελεύθερος.

Ιδού τι καταγγέλλουν συγκρατούμενοί του σε κείμενο που δημοσιεύεται στο indymedia:

Σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη στη πτέρυγα Αβ των φυλακών Χανίων ακόμη ένας συγκρατούμενος άφησε την τελευταία του πνοή πίσω από τα σίδερα και το τσιμέντο. Οι φυλακές παραμένουν τόποι βασανισμού και όσοι τυχαίνει να βρισκόμαστε μέσα να αντιμετωπιζόμαστε ώς άνθρωποι β κατηγορίας.

Η στέρηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησε τον συγκρατούμενό μας στο θάνατο αφού η υπηρεσία δεν του παρείχε ούτε λίγο οξυγόνο τις τελευταίες στιγμές που ο ίδιος επανειλημμένα τους ζήτησε. Η απάντηση ήταν ότι ο γιατρος είναι σε άδεια.

Το προηγούμενο διάστημα ζητούσε τα φάρμακα για την καρδιά του και ούτε αυτά του παρείχαν. Επανειλημμένα προειδοποίησε την υπηρεσία ότι δεν ένοιωθε καλά. Ο ίδιος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του και ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, το οποίο απέχει μόλις 15 λεπτά από τη φυλακή, αλλά τον πήγαν μόνο όταν πλέον ήταν νεκρός.

Ο συνάνθρωπος αυτός είχε ποινή 8 μηνών και στις 15 Σεπτέμβρη θα υπέγραφε για να αποφυλακιστεί.

Οι υπεύθυνοι χαρτογιακάδες του υπουργείου δικαιοσύνης έχουν βάψει άκομη μια φορά τα χέρια τους με αίμα. Τρείς πτέρυγες της φυλακής των Χανίων παρέτειναν το βραδυνό κλείσιμο ως τις εννιά σαν πρώτη αντίδραση για σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here