Καταγγελία ανήλικου μαθητή: Ετσι προσπάθησαν να με παγιδεύσουν στη «μπλε φάλαινα»

Ενας 14χρονος ανήλικος μαθητής, περιέγραψε με ποιό τρόπο άγνωστος στο διαδίκτυο, προσπάθησε να τον ψαρέψει μεσω facebook  και να τον παρασύρει να παίξει το επικίνδυνο διαδικτυακό παιγνίδι «μπλε φάλαινα».

Ο ανήλικος μίλησε μίλησε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, με την άδει των γονιών του και όπως είπε ήταν στο Facebook όταν έλαβε μήνυμα από έναν άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως «Μπλε Φάλαινα» και του πρότεινε να παίξουν ένα παιχνίδι.

Ο 14χρονος απάντησε θετικά και όταν τον ρώτησε ποιο είναι το παιχνίδι, έλαβε απάντηση πως έπρεπε να χτυπήσει τον εαυτό του, να καταγράψει την πράξη σε βίντεο και να το στείλει.

Όταν ο 14χρονος αντέδρασε ρωτώντας ποιος είναι ο άγνωστος, ο τελευταίος απλά έσπευσε να εξαφανιστεί. Όπως λέει το παιδί, τον μπλόκαρε και τα μηνύματα σταμάτησαν να εμφανίζονται.

Σύμφωνα με την περιγραφή του παιδιού, ο άγνωστος έγραφε στα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες.

Ευτυχώς το παιδί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως είπε όσα έγιναν στη μητέρα του. Εκείνη ενημέρωσε το Α.Τ. Ευζώνων και αμέσως μετά ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά πλέον την υπόθεση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here