Καταλονία: Προς ελιγμό Πουτζδεμόν με προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν θα προχωρήσει σε ελιγμό με σκοπό να μπλοκάρει και να ακυρώσει τις αποφάσεις της Μαδρίτης για την Καταλονία. Συγκεκριμένα φέρται ότι θα ανακοινώσει άμεση διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου, χωρίς να ανακηρύξει ανεξαρτησία, προκειμένου να αποφύγει την κατάργηση της αυτονομίας της περιφέρειας από την ισπανική Γερουσία, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έχει προτείνει στη Γερουσία, άνω σώμα του κοινοβουλίου και μόνο αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν την αυτονομία των περιφερειών του Βασιλείου της Ισπανίας, την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος, με βάση το οποίο η Μαδρίτη θα αναλάβει προσωρινά την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλονίας, καθαιρώντας την τοπική κυβέρνηση.

Ο κ. Ραχόι είχε κάνει λόγο, το Σάββατο, για πρόωρες τοπικές εκλογές εντός εξαμήνου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής τους, περίοδο η οποία εκτείνεται μέχρι τα τέλη Απριλίου

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here