Κατάληψη στο υπ. Οικονομικών από ΠΑΜΕ-Συγκεντρώσεις σήμερα σε όλη τη χώρα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών, στελέχη του ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρωμένοι ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου και κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου με σύνθημα: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Ημέρα διαδηλώσεων κατά της επικείμενης συμφωνίας είναι η Πέμπτη

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 7:00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Βασικά αιτήματα είναι: αύξηση σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κάλυψη όλων των απωλειών, αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προστασία όλων των ανέργων.

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ 6.30 στα Προπύλαια

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Απαιτούμε αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών, αρχής γενομένης από το άμεσο «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων και όχι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016(!) που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους. Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και άσκηση πολιτικών εξάλειψης της ανεργίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την καλούνται οι εργαζόμενοι σε συγκέντρωση που οργανώνεται στα Προπύλαια την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 6:30μμ, διεκδικώντας την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Συγκέντρωση πραγματοποιούν και η ΑΝΤΑΕΣΥΑ_ΜΑΡΣ. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θα παλέψουν από κοινού για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα, που  θα αποτρέψει την ψήφιση της συμφωνίας. Για να διαμορφωθεί μια διέξοδος προς όφελος των εργαζόμενων σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.  Καλούν τους εργαζόμενους και την νεολαία να διαδηλώσουν μαζικά στις 11 του Ιούνη και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους αμέσως μετά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here