Κατάληψη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής από γονείς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής πραγματοποιεί από νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας,  η Ενωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία και την κατάργηση του ολοήμερου.

Οπως επισημαίνει η Ενωση Γονέων, «η κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία του Δήμου μας 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, παραμένει τραγική.  Τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ΚΕΝΑ Ολοκληρώνεται η κατάργηση του ολοημέρου με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας και βάλλονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι οικογένειές μας.

Από την άλλη, η Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας αποποιούνται των ευθυνών τους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here