Κατάκολο: Αρνούνται την αποβίβαση από κρουαζιερόπλοιο οι 117 μετανάστες

(Φωτογραφία Αρχείου)

Αρνούνται την αποβίβασή τους από το κρουαζιερόπλοιο Island Princess που βρίσκεται αρόδο του λιμανιού του Κατακόλου, οι 117 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Πύργου εξασφάλισε χώρο για την φιλοξενία των μεταναστών και έχει ληφθεί μέριμνα για την διανομή φαγητού και νερού. Βοήθεια είναι έτοιμος να παράσχει και ο γειτονικός δήμος Ανδραβίδας – Κρεστένων. Ενώ, δίπλα στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται ναυαγοσωστικό σκάφος, καθώς και λέμβος, που είναι έτοιμη να μεταφέρει μετανάστες.

Επιπλέον, στο κτίριο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Παράλληλα, για να παράσχουν βοήθεια στους μετανάστες, στη λιμενική ζώνη του Κατακόλου, βρίσκονται λιμενικοί και αστυνομικοί, καθώς και κλιμάκια του ΕΚΑΒ του Ερυθρού Σταυρού και μέλη εθελοντικών οργανώσεων.

Οι 117 μετανάστες εντοπίστηκαν το Σάββατο το βράδυ σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here