Καταγγελίες: Ο Μπακογιάννης κάνει πλάτες στους φασίστες-Κλείνει το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι χρυσαυγίτες του Δήμου Αθηναίων, το κάνει ο Κώστας Μπακογιάννης». Αυτή την καταγγελία κάνουν, μετά τις αποφάσεις του Δήμου για αναστολή λειτουργίας κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στην περιοχή Σεπολίων-Κολωνού, οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» και ΚΕΕΡΦΑ. Οπως επισημαίνουν η Χρυσή Αυγή επεδίωκε αυτή τη διακοπή της λειτουργίας από το 2017. Και στις 30 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τους έκανε το χατίρι, έστω και με διετή καθυστέρηση. 

Η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»

Για την αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας και την υποβάθμιση των σχολικών επιτροπών, η Ανοικτή Πόλη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την απαράδεκτη αυθαιρεσία που επέδειξε η δημοτική αρχή κατά τη συζήτηση του θέματος των παραχωρήσεων σχολικών χώρων (θέμα 22 στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της 31ης Οκτωβρίου), ξεκινώντας από την καθυστερημένη αποστολή των σχετικών εισηγητικών (που τείνει να γίνει καθεστώς), και φτάνοντας στην επί της ουσίας πολιτική που φαίνεται να ακολουθείται.

Καταφέραμε μεν να ανατρέψουμε με παρέμβαση μας τον περιορισμό των δράσεων των συλλόγων γονέων στην αίθουσα εκδηλώσεων και τον προαύλιο χώρο, περιορισμό που καταργούσε ουσιαστικά μια σειρά δραστηριοτήτων. Η αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής κορυφώθηκε ωστόσο με την απόσυρση του θέματος της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, με προφορική εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου και χωρίς να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο αλλαγή του σχετικού εισηγητικού.

Και αυτά, παρά την ομόφωνη θετική εισήγηση – απόφαση της σχολικής επιτροπής. Καταγγέλλουμε την οπισθοδρόμηση σε εποχές που όλη η κοινότητα της περιοχής και του σχολείου ήταν αναγκασμένη να υπερασπιστεί τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας απέναντι στις μισαλλόδοξες αντιδράσεις.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε το θέμα στην επόμενη σχολική επιτροπή και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα μας βρει απέναντι, μαζί με την κοινότητα των πολιτών, δίπλα σε όσους είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ίσες δυνατότητες, για ένταξη και για ειρηνική συνύπαρξη με όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες.

δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Ότι δεν κατάφερε η Χρυσή Αυγή το 2017, το επιδιώκει τώρα η δημαρχία Μπακογιάννη!

Ενώ η σχολική επιτροπή του δήμου της Αθήνας, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», ενώ το θέμα της παραχώρησης χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας υπήρχε στην αρχική εισήγηση, με αιφνιδιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, Ινές Λυκούδη, κατ’ εντολή Μπακογιάννη, δήλωσε ότι το αποσύρει με δικαιολογίες που αντίκειται ακόμα και στους αστικούς νόμους, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα ίδια ακριβώς έγγραφα το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου.

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης ακόμα και του δημοτικού συμβουλίου, επιδιώκοντας να πάρει μια τέτοια ρατσιστική απόφαση στα σιωπηλά, καταλαβαίνοντας ότι θα εκτεθεί για τον αντιδημοκρατικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό κατήφορο, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αρνήθηκε να απαντήσει αρχικά στο επίμονο ερώτημα της δημοτικής συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα τι ψήφισε τελικά το δημοτικό συμβούλιο στο συγκεκριμένο ζήτημα, φτάνοντας στο σημείο να της κλείσει το μικρόφωνο. Για να υποχρεωθεί τελικά, να δηλώσει ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης ότι απέσυραν την παραχώρηση χώρων του 144ου ΔΣ Αθήνας στην πακιστανική κοινότητα «η Ενότητα» από την αρχική τους εισήγηση.

Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την απόφαση αυτή.

Καλούμε:

-Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο, τους αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς συντονισμούς και πρωτοβουλίες να την καταγγείλουν και να απαιτήσουν να παραχωρηθεί ο χώρος για την εκπαίδευση των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας.

-τις δημοτικές παρατάξεις να απαιτήσουν έμπρακτα νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καλούμε σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή 3/11, στις 12.30, στα γραφεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Αιόλου 47, 3ος όροφος

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης έδωσε σήμερα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το πράσινο φως για το κλείσιμο του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» αποσύροντας την ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής να παραχωρηθούν για τρίτη χρονιά οι σχολικές αίθουσες του 144ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια. Το σχολείο αυτό λειτούργησε ενάντια στην φασιστική εκστρατεία τρόμου, τους ξυλοδαρμούς γονέων που το στήριξαν από φασιστοειδή. Ανοιξε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και την στήριξη των εκπαιδευτικών, των γονέων, του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος.
Η σύμβουλος του Μπακογιάννη για την παιδεία κυρία Ινές Λυκούδη, ομιλήτρια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, με τα στελέχη της υπόδικης Χρυσής Αυγής να παρευρίσκονται στο ακροατήριο ξυλοφορτώνοντας φωτορεπόρτερ στα σκαλοπάτια της Βουλής, τις μέρες που καλούσαν το στρατό να επέμβει, δίνει τα ρέστα της για να μην ανοίξει το σχολείο φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει για παράνομη απόφαση την Σχολική Επιτροπή!
Γιατί άραγε; Μα ο κύριος Μπακογιάννη συνάντησε τον εκπρόσωπο της πρεσβείας του Πακιστάν χωρίς να ανακοινώσει δημόσια τι συζήτησαν. Το καταλάβαμε από την εισήγηση της υπηρεσίας στην Σχολική Επιτροπή που πρόβαλε λόγους για την απόρριψη παραχώρησης των αιθουσών του 144ου δημοτικού: » Επισημαίνουμε ότι στα μαθήματα Ουρντού και Αραβικών δεν υπάρχουν έγγραφα που να πιστοποιούν ότι γίνονται υπό την εποπτεία της αντίστοιχης Πακιστανικής πρεσβείας ελέγχοντας την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών και της ύλης.»(!) Το άντρο διαφθοράς που καταλήστευε τους μετανάστες για μια υπογραφή, που έβαλε εκατοντάδες σε μαύρη λίστα θα πιστοποιήσει εκπαιδευτικούς!!!
Δηλαδή, όταν η Κούρδικη κοινότητα ζητήσει κάτι ανάλογο η η Παλαιστινιακή κοινότητα θα της ζητήσουν έγγραφα από την Τουρκική και την Ισραηλινή πρεσβεία αντίστοιχα;
Οι «καλές διπλωματικές σχέσεις» σημαίνουν συνεργασία με την Πακιστανική πρεσβεία για να σβήσει μια φωνή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών εργατών, μια φωνή που στάθηκε απέναντι στους νεοναζί δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν.
Οι κυβερνήσεις της Δεξιάς χρόνια τώρα συνεργάζονται με το Πακιστάν, στα πλαίσια «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και έχουν στοχοποιήσει την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» και τον πρόεδρο της Τζαβέντ Ασλάμ που κατήγγειλε από το 2005 τις απαγωγές των 28 Πακιστανών» από τις μυστικές υπηρεσίες μέσα σε ένα όργιο ισλαμοφοβικής εκστρατείας. Τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Βουλγαράκης. Η πακιστανική πρεσβεία επεδίωξε την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ και απέτυχε , με τον Άρειο Πάγο να τον αθωώνει.
Βήμα το βήμα ο Μπακογιάννης ξεδιπλώνει την ακροδεξιά ισλαμοφοβική ατζέντα στην Αθήνα ανοίγοντας το δρόμο στους ρατσιστές και τους φασίστες να ξαναβγούν με τον μανδύα των «επιτροπών κατοίκων» στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής, των Σεπολίων. Ο γνωστός Γιαννάτος, φίλος του κυρίου Μπακογιάννη που τον συνόδευσε στην πρώτη προεκλογική εκστρατεία στον Αγιο Παντελεήμονα, βάζει ξανά την υπογραφή του σε αιτήματα για να φύγουν οι πρόσφυγες από τις γειτονιές όπως το 2010-2012 όταν συνυπέγραφε με την Σκορδέλη και με τον Παναγιώταρο για να κλείσουν τα μαγαζιά των μεταναστών στρώνοντας το έδαφος για το πογκρόμ, τα μαχαιρώματα και τους εμπρησμούς που ακολούθησαν.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς , όλες και όλους που δώσαμε την μάχη για να μην περάσει η φασιστική εκστρατεία κατά του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας, να σταθούμε ξανά στο πλευρό τους και να ματαιώσουμε την ρατσιστική επίθεση Μπακογιάννη.
Απαιτούμε να ανοίξει τώρα το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος»η Ενότητα.»

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here