Καταγγελίες Γεωργέα για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0- Αμαραντίδης:»Λέει ψέματα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας καταθέτοντας στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ της Δευτέρα (29/6) κατά την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του προ διετίας αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια 3-0, υποστήριξε το αποτέλεσμα «το κανόνισαν οι δύο πρόεδροι», δηλαδή οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Αρβανιτίδης. Όμως, ο αμυντικός της Βέροιας, Δημήτρης Αμαραντίδης διέψευσε τον Νίκο Γεωργέα λέγοντας ότι «λέει ψέματα». Οι καταθέσεις συνεχίζονται και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εκείνη του πρώην προέδρου της Ημαθίας, Γιώργου Αρβανίτη.

Ο Γεωργέας ήταν ο πρώτος από τους «17» που κλήθηκαν να καταθέσουν στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 το 2013. Από τα 17 άτομα που είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν, το «παρών» έδωσαν οι Γεωργεάς, Κοτταρίδης, Αμαραντίδης, Βούλγαρης, Παυλίδης, Μάνος, Ιωάννου, Τυφλίδης, Τζημογιάννης, Λαναρής και Αρβανιτίδης, ενώ απόντες ήταν οι Καλαϊτζίδης, Καφές, Καλογέρης, Καλτσάς και Παναγόπουλος. Υπόμνημα κατέθεσε ο Σκαθαρούδης.

Ο Νίκος Γεωργέας απάντησε σε μία σειρά από ερωτήσεις, εστιάζοντας στα γκολ και στο αποτέλεσμα: «Η γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν πέναλτι το δεύτερο γκολ. Δεν ήθελε να διώξει την μπάλα στο πρώτο γκολ. Είπα να το πρώτο, όλοι το λέγαμε, πιο πολύ γελάγαμε. Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ότι οι πρόεδροι το έστησαν. Ποιος θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πώς; Όταν μπήκε ο Καλογέρης, εγώ είχα βγει. Δεν άκουσα τι του είπαν. Δεν έχω δεχθεί απειλές».

Για ποιο λόγο η καταγγελία έγινε μετά από δύο χρόνια: «Δεν το κατήγγειλα, με φώναξε ο ανακριτής και μου είπε έγινε αυτό και αυτό, του είπα ότι έγινε, δεν κατήγγειλα. Με πήρε τηλέφωνο πήγα και είπα αυτό που έγινε. Μπορεί να μην το έλεγα και ποτέ για να μην κάνω κακό στο όνομα μου. Ο Μελισσανίδης δεν μου είχε πει τίποτα. Δεν τον βλέπω. Καθόλου. Μας βλέπει στο γήπεδο. Στην προπόνηση μία φορά ήρθε. Με ρώτησε ο δικηγόρος της ομάδας έτσι είναι; Και του είπα: έτσι ακριβώς. Δεν είχα μιλησει με Καλαϊτζίδη μόλις κατέθεσε, ούτε ήξερα ότι είχε καταθέσει ο Μελισσανίδης. Μου λέει ο Ανδρεάδης: να σου πω τι κατέθεσε ο Καλαϊτζιδης. Του λέω: δεν χρειάζεται, θα σου πω εγώ τι έγινε απευθείας».

Για το τι έγινε στο παιχνίδι: «Στα αποδυτήρια ήταν μόνο ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες, μας λέει πάμε να βγούμε έξω μπαίνει οι Λαναρής και μας λέει θέλω να σας πω κάτι. Μας έβαλε μέσα ξανά. Να σας πω ότι το ματς πρέπει να έρθει 3-0, μας είπε ο πρόεδρος, το άκουσαν και οι 11 παίκτες σίγουρα. Όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει αλλαγή. Ο προπονητής δεν ήταν μέσα. Ήταν έξω, και πήγα και είπα «εγώ σε αυτό το ματς δεν παίζω». Έχουμε ματς άλλη αγωνιστική, θα σε βγάλω».

Γιατί έγινε αλλαγή ο Καφές: «Είπε και αυτός να γίνει αλλαγή. Εκεί ήταν και το μασάζ ήταν ακριβώς δίπλα, δεν είναι σε άλλο δωματιάκι. Έγινε αλλαγή για τους ίδιους λόγους. Δεν είμαι σίγουρος αλλά πιστεύω γι’ αυτό. Επειδή στο άλλο ματς έπαιξε».

Εκείνη τη στιγμή έκανε παρέμβαση ο Γιώργος Αρβανιτίδης και απευθυνόμενος στον Γεωργέα, είπε: «Ότι θέλεις θυμάσαι, όλα είναι κατευθυνόμενα. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας συνεχίζοντας την κατάθεσή του, τόνισε: «Δεν ήρθε κανείς να μας πει ότι καθυστερούμε να βγούμε. Δεν ήταν πολλή καθυστέρηση. 2-3-4 λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε βγει. Με το που βγήκα πήγα στον πάγκο και το είπα. Οι αλλαγές που έγιναν και τα παιδιά που μπήκαν πιστεύω ότι ήξεραν. Δεν παίρνω όρκο. Η βασική 11άδα το άκουσε. Ο προπονητής μου ειπε, μπες μέσα θα σε βγάλω σε λίγο αλλιώς θα με ρώταγε γιατί. Το θέμα είναι τι έγινε, όχι πότε μπήκαν τα γκολ, η ομάδα είχε πάει μισή, είχε βασικές απουσίες, πιστεύω από την αρχή ήταν προσυνεννοημένο,   δεν είχα ακούσει τίποτα στην Βέροια, στο ημίχρονο, στο α’ μέρος ήμασταν κανονικά, στο δεύτερο 3-0. Χαλαρώσαμε.  Στα αποδυτήρια υπήρχαν και ξένοι και ρώτησαν. Έφυγα πρώτος από τα αποδυτήρια για να πω να με βγάλει, άρα πιστεύω ότι εξήγησαν στους ξένους. Βούλγαρης και Τυφλίδης ήταν μέσα. Είπα στο διαιτητή, έχω κάρτα άμα κάνω κάτι. Δεν ξέρω τι έκανα. Πήγα στον προπονητή.

Βγήκαμε όλοι και μας έβαλε ξανά μέσα. Δεν είπα ότι μπήκε ο Καλαϊτζίδης μέσα. Όπως πάμε να βγούμε μας είπε ο Λαναρής «μπείτε μέσα». Δεν μπήκε μαζί μας ο Καλαϊτζίδης. Πήγε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω γιατί άργησε να τον αλλάξει, δεν ξέρω γιατί έγινε στο 67′. Ψέματα λένε, δεν πόναγα στο γόνατο και ούτε παραπονέθηκα όταν πήγα στον πάγκο. Δεν είπα κάτι στον Καλογέρη, δεν το συζητήσαμε στον πάγκο με κανέναν. Πρώτη φορά μου έτυχε. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, υπάρχει;

Πρέπει να πω ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν που έκαναν ότι κατάλαβαν; Δεν θυμάμαι ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν. Να ανοίξουν το τηλέφωνό μου γίνεται; Υπήρχαν συνομιλίες με δικούς μου μετά το ματς και τους είπα και μάλιστα ένας φίλος μου μου έκανε και πλάκα «Γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να το παίξω». Όλοι το ήξεραν και οι δύο ομάδες το κανόνισαν. Πιστεύω ο πρόεδροι. Ποιός θα το κανονίσει να έρθει 3-0; Οι παίκτες; Πως;».

Όταν αναφέρθηκε από την έδρα ότι «ο Καλαϊτζίδης και ο Καλογέρης έχουν στείλει χαρτί ότι έχουν απειληθεί», ο Γεωργέας, απάντησε: «Ο Καφές παίζει θέατρο όταν έγινε αλλαγή ότι είχε πρόβλημα. Για να μην καρφωθεί. Όλοι οι παίκτες το ήξεραν. Ο Αρβανιτίδης ήταν στην φυσούνα, δεν κατέβηκε μέσα στα αποδυτήρια. Ο Λαναρής μας μιλούσε για 3-4 λεπτά μέσα».

Μετά τον Γεωργέα, κατέθεσε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Βέροιας, τότε, Δημήτρης Κοτταρίδης: «Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα, δεν γνωρίζω κάτι. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα, ότι μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα. Δεν κάναμε πολύ παρέα με Γεωργέα, τα τυπικά. Δεν τον είδα να πηγαίνει στον Καλαϊτζίδη να ζητήσει αλλαγή, αλλά μπορεί και να μην τον έβλεπα. Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω τίποτα, τώρα το τι καταθέτει ο Γεωργέας. Δεν μπορούσα να δω ποιος μπήκε στα αποδυτήρια. Δεχτήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό. Εγώ είδα ότι παίζαμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Και αν ήμασταν τυχεροί θα το παίρναμε.

Πρώτη φορά ακούω ότι στήθηκε το παιχνίδι, ότι στήνονται τα παιχνίδια, δεν ενημερώθηκα ποτέ και από κανέναν ότι ήταν στημένο, το τι καταθέτει ο Γεωργέας είναι δικό του θέμα. Μου είχε μείνει η εικόνα ότι δεν ήταν πέναλτι. Κατά τη δικιά μου κρίση δεν ήταν πέναλτι. Ο Καλαϊτζίδης είναι περίεργος χαρακτήρας, απότομος, απρόσιτος. Μου έχει μείνει σαν εικόνα ότι ο Γεωργέας έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Για τον Καφέ μου έχει μείνει η ίδια εικόνα. Ότι ήταν και αυτός τραυματίας. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι τραυματισμός ήταν. Δεν είμαι γιατρός. Δεν μου είπε κανείς ότι το ματς ήταν στημένο, πιστεύω ότι αν ήταν θα μου είχε πει κάτι, θα το θυμόμουν. Στον πάγκο δεν ειπώθηκε τίποτα».

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο αμυντικός της Βέροιας, Δημήτρης Αμαραντίδης που υποστήριξε ότι ο Γεωργέας λέει ψέματα: «Για αυτό το θέμα λέει ψέματα, νομίζω ότι λέει ψέματα, δεν έχω ακούσει κάτι από τον Λαναρή. Δεν είδα χαλαρότητα, παίξαμε το παιχνίδι μας αλλά ήταν μεγάλη η πίεση. Αυτά τα γκολ μπαίνουν και θα μπούνε και άλλα τέτοια γκολ. Ήταν ο Λαναρής στα αποδυτήρια στο ημίχρονο αλλά εγώ δεν άκουσα τίποτα. Μας έδωσε οδηγίες, δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Μας έδωσε οδηγίες για το δεύτερο ημίχρονο, τίποτα άλλο, δεν υπέπεσε κάτι άλλο στην αντίληψή μου. Ο Λαναρής ήταν μαζί με Καλαϊτζίδη μέσα στα αποδυτήρια και δίνανε οδηγίες.

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι λέει ο Γεωργέας. Και ο Καφές μέσα ήταν, στο μασάζ ήταν μαζί. Ο αγώνας ήταν φυσιολογικός, αν δούμε το βίντεο ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλές ευκαιρίες και είναι φυσιολογικό να μπουν αυτά τα γκολ. Αν έλεγε κάτι θα το ακούγαμε, μπροστά ήμασταν. Το πέναλτι δεν νομίζω ότι υπάρχει, δεν υπάρχει πέναλτι, το είπα και εκείνο το διάστημα. Τα άλλα δύο γκολ νομίζω ότι μπαίνουν χιλιάδες τέτοια γκολ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αλλαγή ο Γεωργέας, ούτε ο Καφές. Δεν θυμάμαι πόσο καθυστέρησε η ομάδα να βγει στον αγωνιστικό χώρο στο β’ ημίχρονο. Ο Καφές μπορούσε να τα ακούσει εκεί που ήταν. Δεν μπορώ να ξέρω τι είπε ο Γεωργέας. Νομίζω ότι είναι ψέματα. Δεν ακούστηκε κάτι, θα αντιδρούσαμε».

Ακολούθησε η κατάθεση του ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Χαράλαμπου Παυλίδη: «Ήμουν βασικός και έπαιξα και στα δύο ημίχρονα, στο ημίχρονο δεν έγινε τίποτα. Ήταν και ο Λαναρής και ο Καλαϊτζίδης, ο Λαναρής απλά μας εμψύχωσε και μας είπε ότι μπορούσαμε να πάρουμε έναν βαθμό. Ο Καφές απ’ότι θυμάμαι είχε πρόβλημα και ζήτησε αλλαγή. Ο Καφές ήταν στο μασάζ ακριβώς από πίσω μας. Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά. Απορώ, εγώ προσωπικά δεν άκουσα ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά τον αγώνα ούτε μετά από μέρες. Παίζαμε χωρίς πέντε βασικούς, πηγαίναμε για να πάρουμε ό,τι μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός μας πίεζε, είχε υπεροχή. Εμείς κάναμε 1-2 τελικές προσπάθειες μόνο. Ο Καλαϊτζίδης δεν είχε την καλύτερη συμπεριφορά πρός όλους. Ο Γεωργέας ήταν χαλαρός, έκανε πλάκα αλλά πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση ψεύδεται. Έχει κάνει τον κύκλο του στο ποδόσφαιρο, μπορούσε να τα πει νωρίτερα. Και ο Καλογέρης λέει ψέματα».

Ο φροντιστής της ομάδας της Ημαθίας, Θανάσης Βούλγαρης, είπε: «Μπαίνω πάντα πρώτος στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και βγαίνω τελευταίος. Όσο ήμουν μέσα δεν αντιλήφθηκα τίποτα. Εγώ πάντα είμαι μέσα στα αποδυτήρια. Ψυχολόγος δεν είμαι, δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά ο Γεωργέας. Λαναρής και Καλαϊτζίδης ήταν συνέχεια μέσα στα αποδυτήρια, πάντα είναι. Λέγανε πώς να παίξουν. Τίιποτα άλλο. Μέσα ήταν και οι δύο. Εγώ δεν άκουσα τίποτα μέσα. Με το που σφύριξε ο διαιτητής, τα παιδιά βγήκανε. Δεν θυμάμαι ποιος βγήκε πρώτος από τα αποδυτήρια. Δεν έμαθα γιατί έγινε αλλαγή ο Γεωργέας. Σε όλες τις περιπτώσεις μαζί μπαίνουν Καλαϊτζίδης και Λαναρής στα αποδυτήρια και μαζί βγαίνουν. Εγώ φεύγω τελευταίος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here