Καταγγελία: Σε κώμα 42χρονος με σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Σε κώμα έπεσε ασθενής που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, όπως λένε οι συγγενείς του.

Η αδερφή του 42χρονου, μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Βγήκαμε και είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι. Όλοι η οικογένεια είναι υπέρ των εμβολίων».

Ο αδερφός της, αυτή τη στιγμή είναι στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, σε κώμα. «Έχει φύγει ο άνθρωπος μας» είπε σπαρακτικά.

«Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από τη ασθένειά του», είπε καθώς ο 42χρονος εμφάνισε σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ. Μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαίωση ότι για την παρενέργεια οφείλεται το εμβόλιο.

«Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στην λίστα» σημείωσε η αδελφή του 42χρονου.

Στο μεταξύ, η Αθηνά Λινού, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για κανένα εμβόλιο όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας. «Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο».

Τέλος, η επιδημιολόγος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια γενικώς προστατεύουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here